Румен Радев много пъти е казвал, че не иска повече

...
Румен Радев много пъти е казвал, че не иска повече
Коментари Харесай

Маринов: Къде щяха да са ПП, ако президентът не беше дал доверието си на Петков и Василев?

Румен Радев доста пъти е казвал, че не желае повече власт
" За пръв път, откогато е в действие Българската конституция и се организира тази процедура, две парламентарни групи не отиват на съвещания при президента.... Не става дума за война, а за процедура, която постоянно се е осъществявала по този метод ".

Това сподели пред БНР проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет при президента.

Той дефинира като несериозен аргумента, с който " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия не са отишли на консултациите при президента, тъй като и другите парламентарни групи са има присъединяване в бюджетната комисия в Народното събрание, само че са отишли в президентството.

По думите му ПП и Българска социалистическа партия губят от " тези нападателни и даже оскърбителни нападки към президента ", защото огромна част от гласоподавателите им са дали своят вот за тях, тъй като са били сътрудници с Румен Радев.

" Продължаваме промяната " ги нямаше на протестите през лятото на 2020 година, акцентира проф. Маринов и попита:

" Къде щяха да са в този момент Политическа партия, ако президентът Радев не им беше дал това доверие на Кирил Петков и Асен Василев да бъдат служебни министри ".

Той посочи, че Румен Радев доста пъти е казвал, че не желае повече власт.

Председателят на Стратегическия съвет при президента не изключи опцията за съставяне на някакво държавно управление с мандат на Политическа партия в този парламент, като акцентира, че се съмнява, че това ще бъде стабилно и работещо ръководство:

" Според мен в този парламент не е допустимо съставяне на политическо болшинство.... Програмното държавно управление беше една опция преди, само че в този момент, при тази острота на връзките, не виждам по какъв начин ще стане, а и множеството партии декларират, че са за избори ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР