„Румен Радев доста се е объркал за „пазаруването на депутати.

...
„Румен Радев доста се е объркал за „пазаруването на депутати.
Коментари Харесай

Премиерът: Радев доста се е объркал за „пазаруването на депутати

„ Румен Радев много се е объркал за „ извършването на покупки на депутати ". Това сподели пред публицисти министър председателят Кирил Петков.

„ Преди една година, когато задкулисието през Прокуратурата влезе в президентската институция, площадът се изпълни и хората го поддържаха. Вчера същите тези хора поддържаха нашето предпочитание да почистим задкулисието от ръководещата коалиция. Ако желае да върне това, което същите тези хора му дадоха едно време, Румен Радев би трябвало да застане с тях и да поддържа нашата битка, тъй като тя е същата. Сега е третият стадий, в който почистваме подмолните връзки на един от нашите съдружни партньори”, изясни Петков.

Радев: С калните си битки депутатите дискредитират цялата политическа система

Примерът разяснява и дали „ Продължаваме Промяната” ще водят договаряния с други партии при вероятно рухване на кабинета.

„ Приветствам Кирил Симеонов. Той сподели „ Аз умрях от позор, когато натиснах бутона дружно с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане” против това, което бяхме дали обещание по време на акцията ". Надявам се, че смелостта на още 6 души ще пристигна в идващите дни. Ако не пристигна, ние ще влезем в договаряния, когато мандатът бъде даден на Има Такъв Народ, в случай че загубим вота. Ще влезем в договаряния с всички, които желаят да поддържат без значение от задкулисието ръководство. Няма да приказваме с Борисов, управлението на Движение за права и свободи, Костадин Костадинов, Слави Трифонов и Тошко Йорданов " ", разясни министър-председателят.

На въпрос би ли оставил премиерския пост, Петков съобщи:

„ Много зависи. Ако имаме самостоятелни депутати и предлагането е за почтен човек, нямам никакъв проблем да бъда част от тима, който се бори. Титлата „ премиер” я правя като обвързване. Не е нещо, което имам вяра, че някой го има. Ако обаче концепцията е да предадем България на коалиция сред „ Възраждане”, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и ГЕРБ, ще се боря до последния миг. Обещах на България, че ще дам всичко от себе си тази страна да бъде нормална”.

Петков разяснява и вчерашния митинг в поддръжка на отстранения Никола Минчев.

„ Това, което видях, в действителност ми изпълни душата. Видях едно море от хора, които споделиха „ С вас сме. Не се предавайте”. Очаквам огромна поддръжка в понеделник, вторник. Има доста хора в България, които се ужасиха от комбинацията сред Движение за права и свободи, „ Възраждане”, ГЕРБ и управлението на ИТН”, разясни министър-председателят на България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР