Румен Овчаров не е част от вътрешната опозиция на Корнелия

...
Румен Овчаров не е част от вътрешната опозиция на Корнелия
Коментари Харесай

И Румен Овчаров вижда сценарий зад идеята на ГЕРБ за приватизацията

Румен Овчаров не е част от вътрешната съпротива на Корнелия Нинова, само че към този момент няколко пъти я подлага на критика на партийни конгреси

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Георги Пирински: " Крупнокалибрен стопански кръг " се стреми към цялостно владичество

Евродепутатът от Българска социалистическа партия уточни три недостатъци в позицията на Корнелия Нинова да поддържа измененията в конституцията за приватизацията, за разлика от партията си
21 ное 2017
Нинова ще е съвносител на измененията на ГЕРБ за приватизацията, само че Българска социалистическа партия няма да ги поддържа

Официалната позиция на партията е, че предлагането на ръководещите опонира на правилото на правовата страна и на европейското право
19 ное 2017 В рамките на два поредни дни втори върховен функционер на Българска социалистическа партия обществено разяснява за съществуването на прикрит сюжет зад самодейността на ГЕРБ за смяна в Конституцията, с която да се премахве отминалостта на закононарушения в приватизацията. Във вторник евродепутът от Българска социалистическа партия Георги Пирински съобщи, че прикрит движещ претекст за концепцията на ГЕРБ за смяна на конституцията е безогледният блян " на един крупнокалибрен стопански кръг за цялостно владичество в стопанската сфера ", както и за " туширане на заплашителния проблем с корупцията " и за " вменяване на групова виновност за разрушителния преход ". В сряда някогашният министър на стопанската система и енергетиката Румен Овчаров съобщи, че ръководещите не целят да реализират правдивост с наказване на далаверите в приватизацията, а да проверяват хората, които им основават проблеми, както и да нападат Българска социалистическа партия.

Изявленията на двамата идват във връзка на странните решения на пленума на Българска социалистическа партия в събота, на който от една страна се одобри, че измененията, препоръчани от ГЕРБ, опонират на правилата на правото и на европейското право, по тази причина депутатите от Българска социалистическа партия няма да ги поддържат, само че въпреки това бе предоставено на водача на партията Корнелия Нинова да подпише предложенията като съвносител.

" На пленума на партията оня ден някой сподели, че това ще е антология на прехода. Тази " антология " ще я пишат Антон Тодоров (бивш народен представител от ГЕРБ, а в този момент анализатор към партията, бел.ред.) и Сотир Цацаров. Това ще бъде това, което им каже Бойко Борисов ", разяснява Овчаров пред онлайн малкия екран Поглед тв. Според Овчаров това е сюжет, който някой " измисля " на премиера, а той извършва, за " да сложи още веднъж в ъгъла кръга към в. " Капитал " и някои други кръгове - към Стефан Софиянски и приватизацията в столицата, и около това да закачим и Корнелия Нинова, тъй като тези от Българска социалистическа партия станаха доста дейни и приказват за корупция ". Моделът на настоящето ръководство е заменил пазарната стопанска система с разпределяне на порции, а пък правораздаването и справедливостта - с тоталитарна система, при която " споделят на кого ще му се повдигне обвиняване, а пък след това иди се оправяй ". Самият Овчаров има две обвинявания за занемареност.

Той отхвърли да е минал в лагера на вътрешната съпротива на Нинова, макар че и на последния пленум на Българска социалистическа партия зае сериозна позиция като се разгласи против концепцията само тя от парламентарната група на левицата да подпише поправките в конституцията, препоръчани от ГЕРБ, с цел да няма упреци, че се опасява от инспекциите.

В изявлението си пред медията някогашният министър на стопанската система насочи още няколко предизвестия и рекомендации. Според него Бойко Борисов и ГЕРБ би трябвало да бъдат свалени от власт, само че " не би трябвало да се доближаваме до сюжета от 2013 година - смъкваме ГЕРБ, смъкваме мутрите, само че ги връщаме под друга форма ". Отново повтаря извода си за какво Българска социалистическа партия не съумя да завоюва последните парламентарни избори - от надменност и вследствие на дейностите на президента Румен Радев най-много при основаването на служебното държавно управление. " Правителството, което той сътвори, беше държавно управление, което осъществя политика на последователност с ГЕРБ, а президентът беше определен не да осъществя последователност, а като опция ". Според Овчаров " това държавно управление изигра своята роля за връщането на ГЕРБ на власт, останалите вини са наши ".

Бившият водач на софийската организация на Българска социалистическа партия сподели още, че Корнелия Нинова би трябвало да понижи малко патоса и страстите ( " не става единствено с викове " ), щом желае да бъде министър председател. В същото време я похвали поради бързите реакции, за това, че е намерила слабото място на Борисов и го изнервя, което го кара да прави неточности. Овчаров назова " крачка в вярната посока " и фокусирането на последния конгрес на Българска социалистическа партия върху проблеми на образованието, опазването на здравето и обществената политика, само че откакто тези модели не работят, като последваща стъпка Българска социалистическа партия би трябвало да каже какво работи.

Що се отнася до вътрешната съпротива - " един водач не сочи с пръст ", съобщи Овчаров. Според него, в борбата с ГЕРБ всеки е значим. Първо е консолидацията в партията - " не споделям, че би трябвало да се прегърнем с Георги Гергов ", втората крачка била консолидацията на лявото - " и комунисти, и социалдемократи, и други леви представители ", а най-после " обединяване на всички, които са против Бойко Борисов ", начерта стъпките пред Българска социалистическа партия той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР