Румънското правителство удължи с още 30 дни състоянието на тревога

...
Румънското правителство удължи с още 30 дни състоянието на тревога
Коментари Харесай

Строгите мерки заради коронавируса в Румъния остават в сила

Румънското държавно управление удължи с още 30 дни положението на паника поради пандемията от, считано от 9 ноември, оповестява телевизия Диджи24. Медията отбелязва, че остават в действие всички ограничения, въведени на 25 октомври: маската е наложителна на всички места, в това число на улицата, достъпът до редица действия е вероятен единствено въз основата на зеления документ, а магазините имат понижено работно време, предава.

Представянето на зелен документ се изисква от посетителите на моловете, публичните здания и формалните институции, като се изключи съдилищата и прокуратурите. Зелен документ се изисква също за достъп до заведенията за хранене, кафенетата, сладкарниците, фитнес залите, басейните, кината, театрите, музеите и така нататък Само имунизирани или преболедували COVID-19 може да бъдат настанявани в хотелите в Румъния.
 Защо България и Румъния се провалиха в пандемията? Защо България и Румъния се провалиха в пандемията?
България и Румъния са с най-ниските равнища на имунизиране в целия Европейски съюз, а епидемиологичната обстановка в двете страни още веднъж изл...

Работодателите би трябвало да обезпечат опция за отдалечена работа на най-малко 50 % от чиновниците, където това е допустимо. Носенето на маска е наложително във всички публични пространства на закрито и намерено, в публичния превоз и на работното място. Движението на открито на неимунизирани и непреболедували лица е неразрешено в интервала сред 22.00 и 5.00 часа, като се изключи напредване за работа, незабавни медицински потребности и други Всички стопански сътрудници (магазини, заведения за хранене, фитнес зали и т.н.) би трябвало да затворят в 21.00 часа. Забранява се активността на питейните заведения, клубовете и нощните заведения. Забранени са частни събития като сватби, кръщенета и други, концерти и представления с аудитория, както и наличието на фенове на спортни мероприятия. Ресторантите, кафенетата и други заведения могат да работят с до 50 % от потенциала си, а кината, музеите и фитнес залите могат да работят с до 30 % от потенциала си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР