Румънският министър на отбраната, Василе Динку, е провел двустранна среща

...
Румънският министър на отбраната, Василе Динку, е провел двустранна среща
Коментари Харесай

Румъния: Италия ще изпрати два миночистача, които да действат в Черно море

Румънският министър на защитата, Василе Динку, е провел двустранна среща с италианския министър на защитата, Лоренцо Герини, в границите на визитата в 57-а авиобаза Михаил Когълничану, заяви news.bg.

Според прессъобщение, издадено от румънското министерство на защитата, двамата са разискали обстановката със сигурността в Черноморския район (включително опасността от плаващи мини) в подтекста на войната в Украйна, решенията на срещата на върха на НАТО и ограниченията за консолидиране на Алианса, отбранителна и възпираща позиция, както и съдействие в границите на Европейски Съюз.

Румънският министър на защитата посочи единственото по рода си значение на изключителната среща на върха на НАТО на 24 март, когато водачите на алианса утвърдиха исторически решения, ориентирани към подсилване на съюзническото въздържане и отбранителна позиция на източния фланг, от Балтийско море до Черно море.

Герини разгласи желанието на Италия да изпрати два миночистача, които да работят в Черно море, дружно с румънските военноморски сили, с цел да открият и обезвреждат мини.

Италианският министър на защитата посочи " значителната роля на Румъния за гарантиране на сигурността в Черноморския район ", като повтори решението на Италия да способства за консолидирането на източния фланг на НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР