Румънският евродепутат Еуджен Томак, председател на Партия Народно движение, предложи

...
Румънският евродепутат Еуджен Томак, председател на Партия Народно движение, предложи
Коментари Харесай

Евродепутат предлага Румъния, България и Гърция да създадт мини Шенген

Румънският евродепутат Еуджен Томак, ръководител на Партия Народно придвижване, предложи основаването на мини-Шенген, който планува Румъния, България и Гърция да отстранен границите между тях, оповестява румънското издание на уеб страницата Юрактив.

" Мисля, че незабавно след решението на Съвета по правораздаване и вътрешни работи предходната година, несправедливото решение, посредством което беше отхвърлено настояването ни за присъединение поради Австрия и Нидерландия, първият, който пристигна с този сюжет, беше моят сътрудник - евродепутатът Мариан-Жан Маринеску, който сподели, че двете държавни управления могат доста елементарно да уведомят Европейската комисия и да отстранен границите сред нашите страни ", уточни Еуджен Томак за телевизия Б1.

" Мисля, че това е вярна мярка, която би трябвало да използван незабавно. Бих отишъл още по-далеч, бих предложил Румъния, България и Гърция да отстранен границите между тях, тъй като никой не може да ни отнеме това право, би трябвало единствено да бъде известена Комисията. Смятам, че този метод, който поддържат и сътрудниците от България, би трябвало да бъде прибавен неотложно ", акцентира той.

" Ясно е, че против нас се прави корист с власт от страна на държавното управление във Виена, защото в Европейски Съюз има 25 държавни управления, които споделят, че Румъния и България заслужават да са в Шенген, извършват критериите. Европейската комисия е тази, която дефинира дали изпълняваш критериите или не и Комисията ни поддържа, в това число в процеса, който заведохме в Съда на Европейския съюз. Комисията поддържа този ход посредством публична нота, изпратена до съда, тъй че от тази позиция мисля, че е безусловно належащо да преодолеем това положение на изтощение и да действаме в границите, в които можем да действаме. Това значи да премахнем границата с България и бих стигнал и по-далече - и тази с Гърция, защото румънците се движат доста по този маршрут ", сподели още водачът на Партия Народно придвижване.

Попитан по какъв начин прави оценка визитата на министъра на вътрешните работи Каталин Предою във Виена, Томак отговори: " Мисля, че тези контакти са значими, само че нюансите са извънредно значими в подтекста, в който приказваме за един безусловно непонятен метод от страна на Австрия. Тези хора лъжат на невиждано до момента равнище в Европа, защото споделят, че са срещу разширението на Шенген, тъй като не действа, а навръх съвещанието, на което гласоподаваха против Румъния, поддържаха разширението на Шенген с една страна, която кандидатства през 2021 година Хърватия кандидатства доста по-късно от нас ", отбелязва евродепутатът.

" Това е корист с власт и държавното управление на Румъния има политическото и държавно обвързване да не търси повече решения, които не може да получи от Виена, а да работи в полза на 20 милиона румънци и да се намеси бързо в процеса, заведен в Съда на Европейски Съюз ", уточни Томак за телевизия Б1.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР