Румънските власти спряха три пратки с отпадъци на пунктовете Нъдлак

...
Румънските власти спряха три пратки с отпадъци на пунктовете Нъдлак
Коментари Харесай

Румъния спря на границата си с Унгария над 36 тона отпадъци

Румънските управляващи стопираха три колета с боклуци на пунктовете Нъдлак 2 и Борш 2 на границата с Унгария, откакто откриха, че водачите не разполагат с изискваните от закона документи за внасянето им в Румъния, съобщи организация Аджерпрес.

Трите камиона са били ръководени от румънски жители, които са били тествани от граничните чиновници със съдействието на комисари по запазване на околната среда на окръзите Арад и Бихор, заяви Българска телеграфна агенция.

Според документите, съпътстващи стоките, те са превозвали боклуци от домашен уреди, използвани гуми, текстил от разнообразни компании в Нидерландия, Франция и Германия за компании в Румъния. Тъй като е имало подозрения по отношение на законността на въпросния превоз, граничните чиновници са поискали оторизирана помощ от представители на окръжните комисариати на Националната работа за запазване на околната среда в Бихор и Арад. След инспекциите е открито, че трите камиона са били натоварени с 36 500 кг домашен уреди, използвани гуми, облекла втора ръка, за които тримата водачи не са показали нужните документи, изисквани от закона за импорт на тези артикули, оповестиха през днешния ден от граничната полиция в Арад.

Властите оповестиха, че са спрели достъпа на тези транспортни средства до румънска територия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР