Румънските власти съобщиха днес за нови 7 753 случая на

...
Румънските власти съобщиха днес за нови 7 753 случая на
Коментари Харесай

Тежко остава положението с коронавируса в Румъния

Румънските управляващи оповестиха през днешния ден за нови 7 753 случая на COVID-19 и за 196 смъртни случая, свързани с коронавирусната зараза. В интензивни отделения са настанени 1 204 пациенти в тежко положение, обобщава данните за последното денонощие осведомителният уебсайт Зиаре.
От началото на пандемията в Румъния са доказани 430 605 инфектирани, от които 304 188 са оповестени за излекувани, а 10 373 са умряли. Сред жертвите на COVID-19, за които бе обявено през днешния ден, е момиченце, ненавършило още една годинка. Детето обаче е имало доста съпътстващи болести, прецизира Зиаре. 184 от умрелите през последното денонощие 196 пациенти с COVID-19 са имали съпътстващи болести, девет от тях не са имали, а за трима досега не е било съобщавано за съпътстващи болести.
 Полицейски час в Румъния, затварят учебните заведения Полицейски час в Румъния, затварят учебните заведения
Румъния вкарва от понеделник комендантски час в цялата страна и ще затвори всички учебни заведения за месец, откакто инфектираните с COVID-19 се...
Рекорден брой пациенти са лекувани в интензивни отделения, отбелязва Зиаре. От общо 13 667 приети в болница с, 1 204 са в тежко положение. Обработените проби за денонощието са 30 740, а общо от началото на пандемията – 3 939 421. Полицията и жандармерията са наложили близо 7000 наказания за нарушение на наредбите на закона за предварителна защита и битка с последствията от болестта на обща стойност 1 240 813 леи.
Във връзка със гибелта на дребното момиченце от окръг Муреш, Зиаре напомня, че още няколко дребни деца в Румъния са изгубили борбата за живот след заразяване с новия ковид. На 9 ноември умря четиригодишно момиче от окръг Яш, а на 15 ноември - тригодишно момченце от Брашов. И двете деца са имали съществени съпътстващи болести. През октомври също починаха две деца, инфектирани с COVID-19, които са имали съпътстващи болести - четиримесечно бебе и момченце на четири години, напомня.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР