Румънските власти изпратиха отговор на искането на окръжния съд в

...
Румънските власти изпратиха отговор на искането на окръжния съд в
Коментари Харесай

Елена Удря: Румънските власти излъгаха българския съд

Румънските управляващи изпратиха отговор на настояването на окръжния съд в Благоевград за изискванията в тамошните затвори. Това е във връзка делото за екстрадация на някогашната румънска министърка Елена Удря, която се търси в европейска заповед за арест и  бе задържана на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ".

Пред съда юристите й споделиха, че изискванията в румънските затвори не дават отговор на европейските стандарти - пренаселени са и са с неприятни хигиенно-битови условия. В същото време в полученият през вчерашния ден отговор от Румъния се твърди, че пандизите им подхождат на стандартите на Европейски Съюз с най-малко 4 кв. м на човек, баня, вода, тоалетна и други.

" Румъния си разреши да изпрати лъжлива информация към съда в България. Тя е глобена от Европа за неприятни условия в пандизите, които са такива и до момента. Ако са изпратили лъжлива информация и дезинформират институциите в България, представете си какво ме чака в Румъния ", сподели Удря и помоли съда да не я предава в родината й.

Адвокатът й Христо Ботев добави, че при предходното й задържане в същия женски затвор в Румъния тя у получила опасност за живота си и там няма естествени условия за престой.

Очаква се съдът да реши дали някогашната министърка ще бъде екстрадирана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР