Румънските полиция и прокуратура разбиха мрежа от хора, заподозрени в

...
Румънските полиция и прокуратура разбиха мрежа от хора, заподозрени в
Коментари Харесай

Румъния разби мрежа за трафик на мигранти с участието на българи

Румънските полиция и прокуратура разрушиха мрежа от хора, обвинени в трафик на мигранти, формирана от румънски, български, иракски и бенгалски жители. Групата извеждала мигрантите от България с лодки и ги транспортирала в западната част на страната с товарни или високопроходими коли, като животът им бил трайно заплашен.

Те са извозени от Румъния към други страни с камиони. Всеки превозен е платил най-малко 4000 евро, заяви румънският новинарски уеб страница PS News.

Прокурорите прецизираха, че при започване на 2023 година на територията на Румъния е основана проведена незаконна група, образувана от румънски, български, иракски и бенгалски жители, за осъществяване на закононарушението трафик на мигранти, за нелегално и елементарно придобиване на обилни суми пари.

„ Престъпният механизъм допуска идентифицирането на мигранти от арабски генезис, които желаят да доближат до страните от Западна Европа, изключително Германия, а по-късно членовете на групата работят на следните равнища: вдишване на мигрантите с лодки от българския бряг на река Дунав, незаконно влизане в Румъния в региона на окръг Долж, Олтения, превозването им с товарни коли на запад от страната, престой за малко време (1-2 дни) в региона на Тимишоара-Арад, последвано от качване на мигрантите от други водачи и в огромни товарни транспортни средства (най-често ТИР-ове), в опит да преминат границата към страни в западната част на континента “, се споделя в известието на прокуратурата. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР