Румънски кмет спечели с категоричен резултат местни избори две седмици

...
Румънски кмет спечели с категоричен резултат местни избори две седмици
Коментари Харесай

Румънски кмет преизбран с категоричен резултат две седмици след смъртта си |

Румънски кмет завоюва с безапелационен резултат локални избори две седмици след гибелта му от ковид.

За необичайния случай оповестява Би Би Си и прецизира, че Йон Алиман е " спечелил " трети мандат в окръг Делеселу, който сплотява две румънски села.

Починалият две седмици по-рано кмет получил 64% от гласовете на хора, които очевидно не разбрали за кончината.

Властите изясняват случилото се с обстоятелството, че към деня на гибелта му името му към този момент било отпечатано на бюлетините и нямало време да се отпечатат нови.

Кметът умрял на 15 септември в столицата Букурещ.

За окръга ще бъдат извършени нови избори.

Разбралите към този момент за кончината локални хора отишли на гроба, с цел да покажат респект. Видео в обществена медиа демонстрира огромна група хора от селата, които са се събрали край гроба на Алиман.

" Той беше същински кмет за нас - споделя жена пред локалната ProTV, представена от Reuters. - Той заставаше на страната на селото, почиташе всички закони. Не мисля, че още веднъж ще имаме кмет като него. "

Алиман е бил военноморски офицер и член на лявата Социалдемократическа партия (PSD). Трябваше да навърши 57 година в понеделник.

Оказва се, че не е първият умрял, само че определен претендент в някакъв тип избори. През 2008 година Некулай Иваску е избран отново за кмет на Войнещи, окръг в североизточната част на страната, откакто към този момент е умрял от чернодробно заболяване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР