Румънската тенисистка Симона Халеп заяви, че с кариерата ѝ ще

...
Румънската тенисистка Симона Халеп заяви, че с кариерата ѝ ще
Коментари Харесай

Симона Халеп заяви, че ако загуби обжалването пред КАС, това ще сложи край на кариерата ѝ

Румънската тенисистка Симона Халеп съобщи, че с кариерата ѝ ще бъде свършено, в случай че обжалването против четиригодишното наказване поради допинг се провали, съобщи самата състезателка през днешния ден.

През септември тази година 32-годишната някогашна шампионка на Уимбълдън и Ролан Гарос беше осъдена от Международната организация за честност в тениса (ITIA) с лишаване на спортните права за четири години за две обособени нарушавания на антидопинговите правила.

Наказанието стартира да работи през октомври след позитивна проба за неразрешения стимулатор на кръвта роксадустат, появил се в тестът на Халеп по време на US Open предходната година.

Бившата лидерка в международната класация съобщи, че не приема глобата и ще я апелира пред най-висшата инстанция в спорта – Арбитражния съд (КАС) в Лозана, откдето обявиха във вторник, че разглеждането на делото е планувано за 7-9 февруари 2024-а година.

Попитана дали вероятно несполучливо обжалване на наказването, ще постави завършек на кариерата на Халеп, тя съобщи: " Да, тъй като четири години са доста време, най-малко за моята възраст. И за един състезател, който е правил едно и също в продължение на 25 години, посветил е живота си на тениса, сходна пауза би била пагубна. Не мога да си показва по какъв начин ще бъде и по какъв начин ще се оправя с четири години липса на надпревари ".

" Вероятно това ще бъде краят на моята кариера. И да бъда осъдена за нещо, за което не съм отговорна и не съм го направила аз, е още по-тежко и същинска злополука ", добави румънката.

Във въпросното изявление родената в Констанца тенисистка разкри още, че фантазията ѝ е да взе участие на Летните олимпийски игри в Париж през идващото лято.

" Знам, че нямам огромни шансове за това, само че Париж е моят град-мечта. Аз самата бленувам за Олимпийските игри. Спечелих в Париж Ролан Гарос, когато бях много по-млада и ще бъде необикновено да се върна на корта във френската столица все пак, тъй като там ми е мястото. Искам го и се надявам да играя още веднъж ", съобщи Симона Халеп.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР