Румъния влезе в топ 3 на най-предпочитаните дестинации за българските

...
Румъния влезе в топ 3 на най-предпочитаните дестинации за българските
Коментари Харесай

Българските туристи забравиха за Испания, Италия и Франция, юрнаха се да пътуват до...

Румъния влезе в топ 3 на най-предпочитаните дестинации за българските туристи. През месец май над 18 хиляди българи са посетили Румъния за екскурзия или отмора, което е растеж с 238% по отношение на същия месец на предходната година, или над три пъти, демонстрират данните на Национален статистически институт. Така Румъния изпреварва Испания, Италия и Франция в желанията на българските туристи.

Пътуванията на българи в чужбина през май 2017 година са общо 653,3 хиляди, което е растеж с 15,7% по отношение на същия месец на предходната година. Като при туристическите пътувания растежът е с 30,3%.

Българите пътуват по-често и до по-далечни дестинации като да вземем за пример екскурзиите до Съединени американски щати са скочили с 264%. Най-много нарастват туристическите пътувания до Холандия - с 388% като страната е посетена от 1900 туристи от България. Сериозно се усилват и екскурзиите до Германия (+159%), Унгария (+158%), Полша (+141%) и Сърбия (+113%).

Но все пак обичано място за отмора на българите остава Гърция (82,5 хиляди посещаване и 12% ръст). Далеч след нея с 28,9 хиляди визити е Турция като за там туристическите пътувания даже падат с над 10%. На трето място по посещаване на туристи от България се подрежда Румъния, а на идващите места са Македония, Сърбия, Италия, Германия и Франция.

Почивките и екскурзиите са 36% от общия брой на пътуванията на българи в чужбина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР