Румъния ще закупи бойни самолети F-35, произведени в САЩ. Това

...
Румъния ще закупи бойни самолети F-35, произведени в САЩ. Това
Коментари Харесай

Румъния купува изтребители F-35, България ремонтира за десетки милиони съветските таралясници МиГ-29

Румъния ще закупи бойни самолети F-35, създадени в Съединени американски щати. Това реши Върховният съвет за национална защита, който заседава през днешния ден, представен от " Гласът на Америка ". Членовете му утвърдиха по този начин наречената Концепция за реализиране на оперативна дарба на противовъздушната защита с многоцелеви самолети от пето потомство, оповестиха от президентската администрация.
 
" Процесът на рационализация на военновъздушните сили ще продължи със закупуването на самолети от последно потомство F-35. Те са оборудвани с необятен набор от усъвършенствани датчици, имат способността да обменят криптирана информация в действително време, както с въздушни платформи, по този начин и с наземни отбранителни системи, имат способността да ръководят оперативната картина на бойното поле, разрешават реализиране и поддържане на предимство във въздуха, наложително изискване за обезпечаване на суверенитет в националното въздушно пространство и при нужда за неговата защита ", се показва в прессъобщение на администрацията на румънския президент.
 
През тази година страната усили своите отбранителни разноски на 2,5 % от БНП. На румънско-украинската границя е ситуирана американска противоракетна защита, а от предходната година на територията на страната е разгърната непрекъсната бойна група на НАТО. През март т.г. министерството на защитата на страната съобщи, че Румъния ще купи танкове Abrams.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР