Румъния ще подкрепи с 1,3 милиона евро възстановяването и усилията

...
Румъния ще подкрепи с 1,3 милиона евро възстановяването и усилията
Коментари Харесай

Румъния ще подкрепи с 1,3 млн. евро възстановяването на Турция и Сирия след земетресенията

Румъния ще поддържа с 1,3 милиона евро възобновяване и напъните за облекчение на страданията на хората в Турция и Сирия , наранени от разрушителните трусове на 6 февруари. Това заяви през днешния ден в Брюксел румънският външен министър Богдан Ауреску, съобщи организация Аджерпрес.

Румънският първи посланик взе участие през днешния ден в донорската конференция за Турция и Сирия, както и в Съвет по външни работи и взаимно съвещание на министрите на външните работи и на защитата на Европейски Съюз.

Преди съвещанието на външните министри Богдан Ауреску заяви, че през април в Букурещ Румъния и Украйна ще провеждат взаимно първата конференция на високо ниво по въпросите на сигурността в Черно море в границите на Международната кримска платформа. По думите му тази конференцията ще бъде „ доста значима опция да се възползваме от поуките, извлечени от войната, и да забележим какво можем да създадем, с цел да имаме по-сигурен Черноморски район в бъдеще “.

Богдан Ауреску сподели, че последствията от войната в Украйна ще бъдат във фокуса на днешния Съвет по външни работи.

" Отново ще повторя какъв брой е значимо да поддържаме Украйна във всички измерения. Днес ще изразя поддръжката на Румъния за новите ограничения в границите на Европейския механизъм за мир, за доставка на муниции за Украйна ", съобщи преди срещата Богдан Ауреску.
Той сподели още, че напъните за уединяване на Русия би трябвало да продължат.

" Румъния е подготвена да работи по нов пакет от наказания против Русия ", сподели Богдан Ауреску, като напомни, че Румъния продължава напъните си във връзка с преноса на украинско зърно и селскостопански артикули.

Румънският външен министър разяснява и издадената от Международния углавен съд заповед за арест на президента на Русия Владимир Путин. По думите на Ауреску „ никой не би трябвало да остане безнаказан за интернационалните закононарушения, осъществени в Украйна по време на съветската нападателна война “.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР