Румъния предстои да получи до края на този месец първите

...
Румъния предстои да получи до края на този месец първите
Коментари Харесай

ЕК дават 39 милиона евро помощ на Румъния

Румъния следва да получи до края на този месец първите средства от Европейската комисия за покриване на някои разноски, провокирани от бежанската рецесия, откакто министерството на вътрешните работи подписа в понеделник контракти за финансиране за сумата от 39,1 милиона евро, заяви Аджерпрес.

Парите идват от Фонда „ Убежище, миграция и интеграция “ -12, 1 милиона евро, и от Инструмента за финансова поддръжка за ръководството на границите и визовата политика - 27 милиона евро.



" Целта на незабавната помощ е да покрие бюджетните старания на страните-членки на Европейски Съюз, които са най-силно наранени от рецесията с бежанците от Украйна. Европейската комисия е взела поради разноските, осъществени от публичните управляващи за приема на украинските жители в изискванията на Решението за краткотрайна протекция от 1 март 2022 година и за дейностите, свързани с контрола и улеснението на прекосяването на съответните външни граници ", се показва в известие на министерството.

Освен Румъния още четири други членки на Европейски Съюз са получили безплатно външно финансиране в подтекста на бежанската рецесия - Унгария, Полша, Словакия и Чехия, отбелязва организацията.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР