Румъния има за цел да преразгледа своята държавна отбранителна индустрия,

...
Румъния има за цел да преразгледа своята държавна отбранителна индустрия,
Коментари Харесай

Румъния започва инвестиции с нови технологии в държавната отбранителна индустрия

Румъния има за цел да преразгледа своята държавна отбранителна промишленост , като влага в нови технологии , за да усили производството и износа в района, сподели нейният министър на стопанската система в сряда, обрисувайки проекти за бранш, чийто оборот скочи по време на войната в Украйна, написа " Ройтерс ".

Държавната ROMARM управлява 15 компании, произвеждащи оръжия и муниции, от барут и бронирани транспортни средства до снаряди и управляеми ракети .

През деветте месеца, откогато Русия нахлу в прилежаща Украйна, ROMARM означи растеж на оборота си шест пъти от 131,6 милиона леи (28,48 милиона долара) през 2021 година, като износът съставлява по-голямата част от него, сподели министър Флорин Спатару.

Но високите разноски за сила и остарялата технология значат, че компанията се бори да бъде в крайник с частните отбранителни компании .

" Това, което виждаме, е, че високите цени на силата и ниската софтуерна база са довели до по-ниско от предстоящото равнище на произвеждане ", сподели Спатару в изявление за " Ройтерс ".

" Имаме потребност от вложения в нови технологии , с цел да решим този проблем с конкурентоспособността. Ние се стремим да увеличим производството, с цел да отговорим на потребностите на съответните министерства, само че също по този начин гледаме към износа и покриваме районното търсене. "

Оръжейната индустрия на Източна Европа усили производството тази година, защото държавните управления в района водят старания да оказват помощ на Украйна в битката й против Русия.

За разлика от други страни в района, Румъния, която споделя 650 км граница с Украйна, отхвърли да разяснява военната помощ, която дава , само че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели през ноември, че тя е " забележителна ".

Член на НАТО от 2004 година, Румъния ще увеличи разноските си за защита до 2,5% от брутния вътрешен артикул през идната година от сегашните 2%.

Спатару сподели, че държавните отбранителни компании имат настоящи процедури за придобиване на нови индустриални линии и съоръжение на стойност 600 милиона леи (129,83 милиона долара), като още 200 милиона леи са отпуснати за идната година.

През 2023 година Electromecanica Ploiesti, дъщерно сдружение на ROMARM , ще стартира т ригодишна капиталова стратегия за създаване на ракетни прехващачи SkyCeptor в партньорство с американския Raytheon, като първите ракети се чакат през 2026 година, сподели Спатару.
 НАТО усилва наличието си в Румъния
НАТО усилва наличието си в Румъния

Повишава се успеваемостта на защитата на източния фланг на Алианса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР