Румънец, който преди 10 дни беше диагностициран с Covid-19 и

...
Румънец, който преди 10 дни беше диагностициран с Covid-19 и
Коментари Харесай

Румънец с Covid-19 умря, след като чака 10 дни за прием в интензивното

Румънец, който преди 10 дни беше диагностициран с Covid-19 и чието семейство с дни чакало да бъде признат в поделение за интензивно лекуване, умря през вчерашния ден в болничното заведение в Дева, заяви щерка му в профила си във Фейсбук.

Тома Авриджеян (67) чакал няколко дни, а фамилията се опитвало да помогне, като се обаждало на няколко лечебни заведения в страната с вярата да има интензивно поделение с нужното съоръжение, оповестява "Агерпрес ".

Румънецът бе доказан позитивен за ковид при започване на ноември. Когато здравето му се влошило, той бил приет в болница в Орастие и оттова написал известие във Фейсбук, призовавайки хората да се защищават и да съблюдават ограниченията, въведени от управляващите.

„ В понеделник, 2 ноември 2020 година, се оказах положителен с Covid-19. Публикувам това с желанието да ви предупредя да се предпазвате, тъй като не желая никой да претърпява това, което аз претърпявам. Уверявам ви, че е доста потискащо - чувствате тресчица, главоболие, болки в корема, болки в мускулите, понижен дихателен потенциал, липса на вкус, бодърствуване и също така 14-дневна карантина. Носете маска, дезинфекцирайте се, спазвайте отдалеченост, избягвайте тълпите. Казвам ви това по най-приятелския метод, не подценявайте вируса. Той съществува и не желая да страдате. „ Бог да ви благослови “, написа той в профила си във Фейсбук.

„ Татко, скърбя, че не прекарахме повече време дружно. Съжалявам, че не знаех по какъв начин да продължа да ти оказвам помощ. Със сигурност знам, че в случай че беше на моето място, щеше да направиш доста повече! Извини, че съм безсилна, нямам сили и познания да се боря с здравната система и да те спася! „ Дните, прекарани в общинската болница в Орастие, бяха съдбовни за нас “, написа щерка му в профила си във Фейсбук.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР