Руло Стефани е вид месно руло с плънка, което включва

...
Руло Стефани е вид месно руло с плънка, което включва
Коментари Харесай

Как се прави руло Стефани - ръководство за начинаещи

Руло Стефани е тип месно руло с плънка, което включва и варени яйца, които се слагат цели. По генезис е унгарско главно ядене, което стана известно и в България поради достоверния си тип и неповторимия си усет.

Основните съставки в него са кайма, яйца, моркови, като към тях можете да добавите грах или кисели краставички. В други страни този вид солено руло също е прочут, само че в него се поставят и гъби, вино, подправки и доста други.

Интересен факт за рулото Стефани е, че по време на Втората международна война е най-често сервираното ядене, само че заради намаляването на месните ресурси стартират да се основават и нови вегетариански разновидности, които са приготвяни и до през днешния ден.

Интересно е поднасянето му, тъй като може да е с пържени картофки, а поради самия му тип чинията наподобява като платно на някой художник. Освен хубостта, която сервирате, вие оферирате на този, който ще го опита, и необикновен усет.

Ето и по какъв начин да си създадем руло Стефани, което да ни стигне за 10 порции.

Продуктите, които ще са ни нужни за нашето домашно руло Стефани, са:

1. Кайма - 1 килограм

2. Яйца - 5 броя

3. Лук - 2 междинни по величина глави

4. Хляб - 2 филийки

5. Косели краставички - 3 броя

6. Моркови - 3 броя

7. Чубрица - 1 чаена лъжичка

8. Сол - щипка

9. Кашкавал - 100/150 грама

10. Магданоз - 1/2 връзка

Начин на подготвяне на руло Стефани:

Морковите се сваряват за към 10 минути и се режат на лентички. Същото се прави и с киселите краставички. Оставете на котлона три от яйцата, до момента в който станат твърдо сварени.

Подгответе каймата си, като я смесите със солта и подправките, накиснатия самун и нарязаните на доста ситно лук и магданоз. Месенето на каймата би трябвало да е усърдно, с цел да се смесят всички съставки и усети добре. Оставете я да почива.

Разстелете каймата върху хартия за печене или фолио, като би трябвало да я извършите с правоъгълна форма. В горната част на каймата (откъм необятната страна) започнете да редите от краставичките и морковите. След като наредите всичко, започнете да завивате рулото, като преди този момент по цялата ширина сложите сварените яйца. Притиснете добре двата края, с цел да не се разпадне при печене.

Пече се на 180 градуса за 45 минути.

След като го изкарате от фурната, я изключете и поръсете рулото с рендосания кашкавала, до момента в който е топло, и го приберете във фурната, до момента в който още не е изстинала.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР