Руло с картофи, кайма, спанак и моцарела Това руло поразява

...
Руло с картофи, кайма, спанак и моцарела Това руло поразява
Коментари Харесай

Руло с картофи, кайма, спанак и моцарела – неустоим вкус

Руло с картофи, кайма, спанак и моцарела

Това руло поразява със своята талантливост. За основата не се употребява тесто, а единствено картофи със сирене.

Много е вкусно, просто и красиво! От елементарни съставки получавате същински шедьовър, който може да се сервира на празничната софра!

Нарежете картофите на тънки филийки. В тава, покрита с хартия за печене, разпределете настърган пармезан, наредете картофите от горната страна. Добавете малко сол, в случай че сиренето не е задоволително солено и обичаната ви фалшификация, от горната страна поръсете със пармезан. Сложете във фурната да се пече за половин час на 180 градуса.

Докато основата от картофи и сирене се пече, заемете се с подготовката на ароматния заряд (можете да измененията съставките, според от вашите лични предпочитания). Запържете една глава лук в растително масло до златисто кафяво. Към лука прибавете 500 г кайма, запържете всичко дружно. Когато каймата е съвсем подготвена, прибавете няколко нарязани обелени домата, подправки: магданоз, червен пипер, сушен чесън, надробен черен пипер и сол. Пържете, до момента в който цялата течност се изпари. Пълнежът е подготвен!

 Руло с картофи, кайма, спанак и моцарела - неудържим усет

Отделно изпържете няколко шепи спанак в растително масло. В края прибавете сол и чесън. Смесете пържения спанак с рикота (около 200-250 гр.). Може да замените рикотата с извара и сметана.

Извадете картофената основа от фурната. Отгоре разпределете пласт рикота със спанак, по-късно кайма.

Поръсете с моцарела и навийте рулото. Сложете във фурната за още 15 минути, тъй че моцарелата да се разтопи, а целият заряд да се комбинира в едно цяло.

Вижте още: Лек за възпалено гърло и сливици със семена на ким

Нарежете готовото руло с картофи и сервирайте. Вкусно е както топло, по този начин и студено!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР