Ружа Игнатова, известна още като "изчезналата криптокралица", беше включена в

...
Ружа Игнатова, известна още като "изчезналата криптокралица", беше включена в
Коментари Харесай

Българка влезе в списъка на ФБР с 10-те най-издирвани престъпници

Ружа Игнатова, известна още като "изчезналата криптокралица ", беше включена в листата на ФБР с 10-те най-издирвани бегълци от закона.

Българката е търсена по отношение на хипотетичното й присъединяване в лъжлива скица, обвързвана с криптовалутата OneCoin.

Федералните управляващи в Съединени американски щати упрекват Игнатова в това, че е използваха схемата, с цел да измами жертвите си с над 4 милиарда $.

Тя се търси от 2017 година, когато щатските управляващи издават заповед за нейния арест, а проверяващите управляващи стартират да стягат примката към нея.

Игнатова е търсена поради присъединяване си в OneCoin - криптовалута, при която към 2014 година купувачите стартират да получава комисиона, в случай че я продават на повече хора.

Според ФБР обаче OneCoin не е имала никаква стойност и в никакъв случай не е била предпазена от блокчейн технологията, употребена от други криптовалути.

Според обвиняванията на федералните управляващи в Съединени американски щати, това на процедура е била една Понци скица, прикрита като криптовалута.

ФБР прибавя нови хора към листата си с най-издирваните бегълци, когато счита, че обществото може да помогне с следенето и залавянето им.

В момента от ФБР оферират 100 000 $ премия за информация, която би довела до ареста на Игнатова, против която през 2019 година бяха повдигнати осем обвинявания в машинация.

Тя е и единствената жена в листата с 10-те най-издирвани бегълци на ФБР.

Според английския публицист Джейми Бартлет, който проверява случая от години, една от аргументите за това следенето на Игнатова да е толкоз мъчно е, че тя изчезва минимум с 500 млн. $, което й оказва помощ да се укрива от закона.

Игнатова е забелязана за финален път да се качва на полет от България за Гърция през 2017 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР