Руини и надежда за живи хора под развалините – това

...
Руини и надежда за живи хора под развалините – това
Коментари Харесай

Купиха си нов и модерен дом. Той ги погреба

Руини и вяра за живи хора под руините – това е останало от вкъщи на Айлин, Мустафа, Айза и Мурат след опустошителното земетресение в Хатай.

Както към този момент 24rodopi.com писа, млада жена от ардинското село Бял извор и цялото й семейство са изчезнали при земетресението. Става въпрос за 28-годишната Айлин Канмаз, 32-годишният й брачен партньор Мустафа Канмаз, както и двете им деца на 5 годинки и 7 месеца - Айза и Мурат.
-->
В четвъртък от Министерство на външните работи оповестиха, че е открито тялото на търсената българка в град Антакия/Хатай, съобщи БНТ. Близките обаче оповестиха, че не разполагат с такава информация.

След това близките оповестиха, че са открити и труповете на Мустафа и дребната Айза. Няма вести за бебето Мурат.

Жилището им на бул. “Иньоню “ в Антакия/Хатай е сринато до основи, оповестиха за 24rodopi.com близки на момичето от Кърджали. Свекърът и свекървата на младата жена са избавени при акциите.

Айлин е от квартал „ Диамандово “ на ардинското село Бял извор. Тя е омъжена в Турция. Съпругът й е родом от Хатай.

Семейството живеело в новопостроена първокласна постройка. 12-етажната " Renaissance ", в която имало 250 жилището, е издигната преди 3 години, научи 24rodopi.com. Тя била населявана от над 800 души.

Сградата е била посочена за една от най-модерните жилищни в град Антакия. Разполага е с басейн, наемите били от 6 500 лири нагоре.

Изпод руините на 12-етажната " Renaissance ", в която бил апартаментът на фамилията на Айлин Канмаз, се чуват гласове. Близо 1 000 души са обитавали постройката, стотици още са живи, тъй като тя е " легнала " и вътре има големи кухи пространства. Но не доближават избавителни екипи и техника.

Това споделят поданици на Антакия/Хатай, които се надяват да видят живи своите близки и другари.

" Под руините доста хора са още живи и се чуват гласовете им. Трябва да се ускорят избавителните интервенции. Дори и една секунда е човешки живот ", написа в Туитър Юнюз Гючлю.

" Има 77 души в автопарка, 17 бяха извадени. Хората долу са живи, излиза наяве от температурните им индикатори. Но има голям риск от хипотермия. Спешно се нуждаем от помощ ", гласи туит, написан от мъж, който има близки в " Резиденцията " в квартал " Екинджи ".

" В резиденция " Ренесанс " в  Хатай избавителните интервенции куцат още през цялото време на земетресението. Има стотици хора под руините. Чуват им се гласовете. Искаме спомагателни екипи преди да е станало прекомерно късно. Спасете приятелите ни и стотици хора. Изпратете подкрепления! ", моли в обществената мрежа различен хатаец.

" В резиденция " Ренесанс " в Хатай има още доста живи хора. Термалните камери ги засичат. Но избавителните интервенции са незадоволителни. Има хиляда души под руините. Понеже постройката е рухнала обратно, има доста празни пространства и има доста живи хора. Моля, помогне им, преди да замръзнат ", показва различен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР