Руди Джулиани не се призна за виновен по обвиненията в

...
Руди Джулиани не се призна за виновен по обвиненията в
Коментари Харесай

Бившият адвокат на Тръмп не се призна за виновен по обвиненията за изборите в Джорджия

Руди Джулиани не се призна за отговорен по обвиняванията в Джорджия, че дружно с някогашния президент Доналд Тръмп и други хора са се пробвали по противозаконен метод да извърнат резултатите от изборите през 2020 година в щата, съобщи Асошиейтед прес.

Освен че не се призна за отговорен, някогашният кмет на Ню Йорк и юрист на Тръмп се отхвърли от правото си да участва персонално на чуването за формалното покачване на обвиняванията, планувано за 6 септември. Така той се причислява към някогашния президент и още няколко души, които също ще си спестят пътуването до Атланта, където щеше да им се наложи да се явяват пред съдията в претъпкана зала със снимащи журналистически камери и кореспонденти.

Тръмп и Джулиани са измежду 19-те обвинени по дълъг обвинителен акт от 41 точки за огромна интрига, проведена за замяна на волята на гласоподавателите в Джорджия, решили да изберат демократа Джо Байдън вместо републиканеца.

Окръжният прокурор на Фултън Фани Уилис, която заведе делото по Закона на Джорджия за битка с изнудването, разгласи, че желае да съди дружно и 19-те обвинени. Но правните разногласия по този въпрос започнаха още след внасянето на обвинителния акт на 14 август.

Няколко от обвинените желаеха да бъдат съдени независимо или с дребна група други обвинени, а други се пробват да трансферират делата си във федерален съд.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР