Руди Джулиани не успя да плати повече от 132 000 долара санкции по дело за клевета от двама избирателни служители в Джорджия

...
Руди Джулиани не е платил повече от 132 000 долара
Коментари Харесай

Руди Джулиани не е платил повече от 132 000 долара под санкции, пред които е изправен за това, че не е отговорил на части от съдебно дело от двама избирателни служители в Джорджия, според съдебна документация.

Това е най-новата трудност за бившия кмет на Ню Йорк, тъй като той е изправен пред последици от работата си за Доналд Тръмп след изборите през 2020 г.

През последните месеци Джулиани имаше затруднения да плати съдебни сметки, включително свързани с делото от Руби Фрийман и Шей Мос, майка и дъщеря, които той клевети.

Сметката от $132 856 е само малка част от финансовото бреме, под което Джулиани е подложен в момента, до голяма степен поради продължаващите му правни проблеми и това е нещо, за което той знае от няколко седмици.

Но съдебна декларация в четвъртък потвърди, че Джулиани не е платил сумата на Мос и Фрийман, която съдия нареди, за да компенсира част от техните адвокатски хонорари.

„Към датата на това заявление, ответникът Джулиани не е предприел нито едно от действията, нито е накарал Giuliani Businesses да предприеме някое от действията, така разпоредени в Заповедта за санкции“, пишат адвокатите на Мос и Фрийман в четвъртък, според преписката. „Ищците обмислят какво допълнително облекчение може да е подходящо.“

Неуспехът на Джулиани да отговори на призовките за архиви в делото на Мос и Фрийман доведе до санкционираната сума, която сега натрупва лихва, тъй като той продължава да не плаща. И все пак това не е краят на сметките за Джулиани в случая. Той ще бъде изправен пред съдебен процес за щети по делото пред съдебни заседатели през декември.

Освен това само преди дни той се изправи пред ново дело от бившия си адвокат за 1,3 милиона долара неплатени адвокатски такси, а други дела срещу него продължават.

Джулиани загуби делото за клевета през август от двамата избирателни работници в Джорджия срещу него, след като не успя да предостави информация, поискана в призовките.

В съда през последните седмици Джулиани каза, че вече не може да оспорва, че е направил неверни и клеветнически изявления за Фрийман и Мос.

Двамата искат неуточнени щети, след като твърдят, че са претърпели емоционална и репутационна вреда, както и че безопасността им е била изложена на опасност, след като Джулиани ги посочи, когато направи неверни твърдения за фалшифициране на бюлетините в Грузия след изборите през 2020 г.

Изявленията на Джулиани за тях, които Фрийман и Мос казват, че са неверни, включваха наричането им престъпни конспиратори, които пълнят бюлетини. Джулиани също привлече вниманието към видеозапис от тях след изборите, който беше публикуван за първи път от кампанията на Тръмп и показваше част от охранителна лента от преброяването на бюлетините в Атланта. В социалните медии, своя подкаст и други предавания Джулиани каза, че видеото показва куфари, пълни с бюлетини, когато не е заснело нищо друго освен нормална обработка на бюлетините, според делото за клевета и държавно разследване.

Служители на изборите в Грузия развенчаха обвиненията на Джулиани в измама по време на преброяването на бюлетините.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР