РСМ трябва да извърви сериозен път на завръщане към корените

...
РСМ трябва да извърви сериозен път на завръщане към корените
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Палежът на българския културен клуб в Битоля е акт на българомразство

РСМ би трябвало да извърви сериозен път на завръщане към корените си, счита съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация
Палежът на българския културен клуб „ Иван Михайлов “ в Битоля не е просто един безчовечен акт. Той е разследване на политиката на българомразство, която води районен съд Македония. Тази ненавист се възпитава още от учебниците на РСМ и минава през техните медии.

Това съобщи съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов в „ Говори в този момент “ по.

беше осъществен в събота рано сутринта – мъж с велосипед е излял запалителна течност и е запалил входната врата на постройката на клуба.

Веселинов сподели, че сътрудниците му – Ангел Джамбазки и Александър Сиди, са посетили Битоля, с цел да се срещнат с членовете и управлението на културния клуб и да им окажат морална поддръжка.

По думите му не можем да тълкуваме този акт двузначно, това е акт на ненавист към българщината. В Македония освен палят български клубове, ами изчегъртват български светци от стенописите и от иконите – това е тяхна процедура от десетилетия, уточни Искрен Веселинов. Точно това е и повода да не желаеме Македония в този ѝ тип да влезе в Европейския съюз, акцентира той.

Според него РСМ би трябвало да извърви сериозен път на демократизиране, на завръщане към корените си преди България да каже „ да “ за започване на договаряния с Македония за участие в Европейски Съюз.

Той е безапелационен, че това е работата на българските патриотични обединения – да обяснят на обществото за какво би трябвало Македония да се реформира преди да стартира договаряния. И мисля, че успяхме, тъй като 80% от българите мислят като нас, съобщи Веселинов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР