Розовият кварц освежава кожата и предпазва от бръчки.Римляните смятали розовия

...
Розовият кварц освежава кожата и предпазва от бръчки.Римляните смятали розовия
Коментари Харесай

Розовият кварц стимулира любовта и лекува

Розовият кварц освежава кожата и защищава от бръчки.

Римляните считали розовия кварц за доста мощен лековит камък. Те са го били употребявали и за правенето на печати като знак за благосъстоятелност. Древните египтяни са считали, че този камък забавя процеса на стареене. Розовият кварц се счита за камъкът на любовта и хубостта. Вярва се, че розовият кварц оказва помощ за амнистия и лекува взаимоотношенията сред хората.

Розовият кварц освежава кожата и защищава от бръчки. Поставен наоколо до вас, когато спите, под възглавницата си да вземем за пример, ще резервира вашето младежко лъчение. При измиване на лицето със структурирана вода от Розов кварц, бръчките последователно ще избледнеят.

Известен със своите лечебни сили, розовият кварц е употребен от епохи по отношение на режима за грижа за кожата, за минимизиране на фините линии, бръчките и зачервяването посредством облекчение на напрежението, естествено и неинвазивно.

Чудесните резултати при приложимост на Розов кварц:

Намаляване на продукта на фини линии и бръчки;

Изсветляване на тона на кожата посредством увеличение на лимфната дренаж, понижаване на кръвоносните насядания, минимизиране на разширението на порите;

Засилване на кръвообращението;

Намаляване на подпухналостта;

Елиминиране на токсините посредством ускорение на процеса на възобновяване на кожните клетки;

Намаляване на петна към брадичката и челюстта, породени от токсини;

Помага на вашите постоянни артикули за грижа за кожата да обхванат по-дълбоко в епидермиса;

Розовият кварц може да се нанесе непосредствено върху прясно почистена, суха кожа, но бих ви предложил да нанесете щедро вашият серум за лице, масло за лице, овлажнител или маска, преди да го употребявате.

Започвайки от челото, прилагайте лек напън и започнете да търкаляте този вълшебен кристал с придвижвания нагоре и на открито. Придвижете се постепенно към бузите и челюстта, до шията, завършвайки върху шията и деколтето. След 2 минути отстранете непотребния артикул - крем или серум с почистващ препарат върху памучен тампон. Нанесете овлажнител както нормално третирате кожата на лицето.

Лечебни свойства

Розовият кварц има и лечебни дейности, които включват намаление на кръвното налягане, отбиване на пристъпи на меланхолия, възобновяване на клетките, лечение на изгаряния, мазоли, главоболия. Защитава от радиация и е добър камък, за тези, които стоят дълго време пред компютъра.

Розовият кварц във тип на занемарен пай е най-важният камък за елиминиране на облъчване от нездравословни лъчи. Поставен върху монитора на компютър, оказва помощ за отбягване на главоболието и очната изтощеност. Положен до възглавницата, отстрани нездравословните енергийни полета и усъвършенства съня. При масажиране на дланите минералът усъвършенства кръвообращението в целия организъм.

Розовият кварц успокоява болките и оказва помощ при проблеми на жлъчния мехур. С обработен минерал няколко пъти дневно се масажира линията сред четвъртия пръст и петата на стъпалата. Тази терапия се ползва и при чернодробни проблеми, като се добавя с масаж на дланите. След потребление се измива под течаща хладка вода.

Вярва се, че розовият кварц също е положително средство за събаряне на непотребните килограми. Той също носи мир и успокоение, оказва помощ за балансиране на страстите. Носенето на розов кварц покачва самочувствието и окуражава любовта към самите нас, само че не нарцистичната обич, както и любовта към другите.

Легенди

Легендата споделя, че Купидон и (или) Ерос донесли розовия кварц на земята с вярата, че ще разпръсне обич, топлота и пристрастеност. Друг мит загатва, че Арес нападнал Адонис, Афродита се пробвала да му помогне. По пътя се закачила за остър шубрак, а когато най-накрая пристигнала, било прекомерно късно - Адонис бил мъртъв. Тяхната кръв се сляла и белият кварц в региона се оцветил в розово. Зевс съжалил двойката и всяка година съживявал Адонис за 6 месеца.

Розовият кварц е драгоценен камък с богата история от поверия. Заради нежния си цвят той от дълго време е считан за успокоителен кристал, който подтиква любовта и лекува. Той оказва помощ за унищожаване на отрицателни страсти като ревнивост, яд и боязън, а също по този начин облекчава душевната тъга и психологичните контузии.

Подбрал и изготвил езотеричният и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР