Розоварните, преработващи цвят от рози дамасцена и алба, могат да

...
Розоварните, преработващи цвят от рози дамасцена и алба, могат да
Коментари Харесай

До 20 август розоварните могат да кандидатстват за подпомагане

Розоварните, преработващи цвят от рози дамасцена и алба, могат да аплайват по схемата за подкрепяне до 20 август 2021 година, оповестиха във вторник от фонд „ Земеделие “

Утвърденият бюджет за подкрепяне за задачата възлиза на 3 млн. лева Помощта ще е 0.30 лв. за кг цвят от маслодайна роза, изкупен за преправка. Средствата ще бъдат изплатени до 20 септември.

Държавната помощ е отпусната, с цел да подтиква преработвателите в изкупуването на български розов цвят. Компенсаторната мярка има за цел да покрие част от разноските, свързани с преработката на цвят от маслодайна роза, годишна продукция 2021 година

От фонда напомнят, че на подкрепяне подлежат предприятия, преработващи цвят от маслодайна роза, регистрирани по Закона за маслодайната роза. Преработвателите би трябвало да са изкупили не по-малко от 70 на 100 цвят по отношение на 2020 година на цени не по-малко от 2 лева./ кг. без Данък добавена стойност от земеделските стопани. Признават се разходооправдателни документи, издадени не по-късно от 31 юли 2021 година, в това число.

Максималният размер на помощта, която може да получи един розопреработвател, е не повече от 200 000 евро за три поредни данъчни години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР