Розов пеликан и голям гмурец бяха пуснати на свобода на

...
Розов пеликан и голям гмурец бяха пуснати на свобода на
Коментари Харесай

Розов пеликан и голям гмурец полетяха на свобода в акция на Зелени Балкани и Ей И Ес


Розов пеликан и огромен гмурец бяха пуснати на независимост на 26 януари покрай язовир Розов бунар, намиращ се до град Гълъбово. Птиците бяха излекувани и освободени в границите на взаимна акция на ЕЙ И Европейски Съюз България и екологичната организация Зелени Балкани. В акцията се включиха и чиновници на Топлоелектрическа централа ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово, които за пръв път имаха опцията да следят такова събитие.

Пеликанът е лекуван в Спасителния център на Зелени Балкани повече от три месеца. Пристигнал от региона на Бургас с два счупени крайници, той е минал през редица операции и в този момент, след грижите на ветеринарните експерти на Центъра, към този момент е подготвен да полети на независимост. Другата освободена птица, огромният гмурец, е признат в Спасителния център при започване на януари 2018 слаб и отпаднал. След къса укрепваща терапия и щедро количество храна птицата бе възобновена и към този момент е на независимост.

В основата на напъните на ЕЙ И Европейски Съюз за реализиране на резистентност стои познаването на заобикалящата бизнесите околна среда. Опазването и ръководството на околната среда постоянно са били съществена част от активността на компанията. Всеки бизнес на ЕЙ И Европейски Съюз се стреми към съвършенство в осъществяването на екологичните индикатори. Компанията освен дава отговор на екологичните стандарти, само че и поставя в допълнение старания в грижа за природата, отвън предмета на съответната си активност.

Миналата година системата за ранно предизвестие на Ветроенергиен Парк на ЕЙ И Европейски Съюз „ Свети Никола “ избави живота на необичаен тип белоглав лешояд. Дежурните орнитолози на вятърния парк откриха ранената птица наоколо до парка и след усърдни грижи от тяхна страна, тя съумя бързо да се възвърне.

ЕЙ И Европейски Съюз участва в България от 2001 година и е измежду най-големите вложители за последните 25 години с инвестиции, надхвърлящи 1.6 милиарда евро. ЕЙ И Европейски Съюз България е притежател на една от най-новите и съвременни топлоелектрически централи в Югоизточна Европа – Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово”, на оборудването за депониране на боклуци край село Обручище, мажоритарен притежател на ЕЙ И Европейски Съюз Гео Енерджи, която оперира най-големия ветроенергиен парк в страната – „ Свети Никола” край Каварна, както и на Център за Споделени Услуги в София.

Корпорацията ЕЙ И Европейски Съюз (NYSE:AES) е международна енергийна компания, която е включена в листата Fortune 200. Ние осигуряваме налична и устойчива сила в 16 страни посредством разнороден портфейл от разпределителни компании, както и посредством топлоелектрически централи и планове за възобновими енергийни източници. Нашите 18 000 чиновници са отдадени на концепцията да реализират високи оперативни резултати и да дават отговор на изменящите се потребности от сила в света. Приходите ни през 2016 година са на стойност 14 милиарда $, като притежаваме и управляваме активи за общо 36 милиарда $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР