(Ройтерс) - Президентът на Украйна Володимир Зеленски в неделя поиска

...
(Ройтерс) - Президентът на Украйна Володимир Зеленски в неделя поиска
Коментари Харесай

Зеленски призовава за бързи промени в операциите на войниците, уволнява командира

(Ройтерс) - Президентът на Украйна Володимир Зеленски в неделя изиска бързи промени в интервенциите на украинската войска и разгласи уволнението на командващия медицинските сили на армията. < /p>

Ходът на Зеленски беше разгласен по време на срещата му с министъра на защитата Рустем Умеров и съответства с дебата за провеждането на 20-месечната война против Русия, с въпроси какъв брой бързо протича контранастъплението на изток и юг.

„ На днешната среща с министъра на защитата Умеров бяха избрани целите “, сподели Зеленски в нощното си видеообръщение. „ Остава малко време за изчакване на резултатите. Необходими са бързи дейности за идните промени. “

Зеленски сподели, че е заменил генерал-майор Тетяна Остащенко като пълководец на медицинските сили на въоръжените сили.

„ Задачата е ясна, както неведнъж се наблягаше в обществото, изключително измежду бойните медици, имаме потребност от фундаментално ново равнище на здравна поддръжка за нашите бойци “, сподели той.

Това, сподели той, включваше редица въпроси - по-добри турникети, цифровизация и по-добра връзка.

Умеров призна смяната в приложението за известия Telegram и сложи като съществени цели дигитализацията, " тактическата медицина " и ротацията на военнослужещите.

Военните отчети на Украйна за това, което разказват като прогрес в завладяването на окупираните региони на изток и юг, и предходната седмица признаха, че войските са поели надзор над регионите на източния бряг на река Днепър в южен Херсонски район.

Украинският главнокомандващ военачалник Валерий Залужний в есе, оповестено този месец, сподели, че войната навлиза в нов стадий на безсилие и Украйна се нуждае от по-сложна технология, с цел да се опълчи на съветската войска.

Докато неведнъж казвайки, че напредъкът ще отнеме време, Зеленски отхвърли войната да е в задънена улица и прикани западните сътрудници на Киев, основно Съединените щати, да запазят равнищата на военна поддръжка.

Осташченко беше сменен от генерал-майор Анатолий Казмирчук, шеф на военна клиника в Киев.

Уволнението й пристигна седмица, откакто украински информативен бюлетин загатна, че нейното премахване, както и това на други, е неизбежно след съвещания с парамедици и други чиновници, виновни за даване на поддръжка на военните.

(Репортаж от Рон Попески и Александър Кожухар; Редактиране от Крис Рийс)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР