Ротаракт клубовете в град Пловдив за поредна година организират Кръводарителска

...
Ротаракт клубовете в град Пловдив за поредна година организират Кръводарителска
Коментари Харесай

Стартира кръводарителска кампания ,,В кръвта ти е да спасяваш животи

Ротаракт клубовете в град Пловдив за поредна година провеждат Кръводарителска акция “В кръвта ти е да спасяваш животи ". Желаещите могат да дарят кръв на 16.06.2022г. (четвъртък) в Мол Пловдив от 10:00 до 17:30ч.

Кръводаряването е човечен жест, при който изгодите са освен за бенефициентите, а и за донорите, които получават гратис проучване на кръвта. Дарената кръв се изследва за Хепатит В и С, Спин и Сифилис. По предпочитание на кръводарителите, те могат да получат резултатите от извършеното проучване на кръвта. Редовното кръводаряване води до понижаване риска от инфаркти и рак, а също и до възстановяване на психическото богатство. На всеки донор му се поставят два дни отпуск, както и подкрепяща закуска.

Желаещите да дарят кръв би трябвало да дават отговор на следните условия:

Да са на възраст сред 18 и 60 години и изцяло здрави; да са с тегло над 50 кг.; да не са употребявали алкохол, упойващи субстанции и хранителни добавки 24 часа преди дарението; да не са дарявали кръв в предходните 60 дни. Лица с сложена първа доза на ваксини за COVID-19 не могат да подаряват кръв. 28 дни след слагането на втората доза, може да се реализира дарението. 28 дни е и срокът, след приключването на който лицата, прекарали COVID-19, могат да дарят кръв. След слагането на татуировки, би трябвало да се изчакат 6 месеца преди да се подари кръв. Кръводаряването се реализира след провеждането на медицински обзор и при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Желаещите да дарят кръв, би трябвало да бъдат отпочинали и закусили преди даряването.

Дарената кръв няма цена, по този начин както другарството и човешкия живот!

Бъди воин – Дари кръв – Спаси Живот!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР