Роскосмос ще завърши годината с изстрелването на два руски и

...
Роскосмос ще завърши годината с изстрелването на два руски и
Коментари Харесай

От космодрума „Източен“ ще бъде изстреляна ракетата-носител „Съюз-2.1а”

Роскосмос ще приключи годината с изстрелването на два съветски и 26 непознати спътника от космодрума „ Източен “

Ракетата-носител „ Съюз-2.1а ” ще бъде изстреляна в четвъртък от космодрума „ Източен “. С нейна помощ в орбита ще бъдат изведени два съветски спътника за отдалечено наблюдаване на Земята „ Канопус-В “ № 5 и № 6, както и 26 непознати дребни галактически апарата. Предстоящият старт ще бъде завършекът на съветската галактическа стратегия за тази година.

" На 27 декември 2018 година от космодрума " Източен " е планувано изстрелването на галактическата ракета " Съюз-2.1а ". Целта е извеждането в орбита на галактическите апарати " Канопус-В " № 5 и № 6 за отдалечено наблюдаване на Земята ", обявиха от Роскосмос пред публицистите.

Стартирането на ракетата е планувано за 05:07 московско време.

Космическите апарати " Канопус-В " са предопределени за наблюдаване на техногенните и естествени изключителни обстановки, в това число стихийни хидрометеорологични феномени, крупни изхвърляния на нездравословни излъчвания в природата, мониторинг на селскостопанската активност, естествени (включително водни и крайбрежни) запаси и култивиране на земята. Спътниците с тегло 465 кг. се изстрелват в орбита, синхронна на слънчевата, на височина към 510 км. Животът на апарата е пет години.

Първият сателит от тази серия бе изстрелян на 22 юли 2012 година от космодрума Байконур.

Заедно с двата спътника „ Канопус-В “ в орбита се възнамерява извеждането на 26 дребни галактически апарата от Япония, Южна Африка, Испания, Германия и Съединени американски щати. / ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР