Роскосмос обяви официално конкурс за нови попълнения на космонавтския отряд.

...
Роскосмос обяви официално конкурс за нови попълнения на космонавтския отряд.
Коментари Харесай

Русия откри конкурс за космонавти, които ще летят до Луната с новия кораб Федерация

Роскосмос разгласи публично конкурс за нови попълнения на космонавтския отряд. Поканата е отправена към младежи до 35 годишна възраст, както мъже, по този начин и дами.

Очаква се идващото потомство космонавти да летят с новия галактически транспортен съд “Федерация ”, чийто дебютен полет ще е през 2023 година от новия съветски космодрум Восточний. Плановете са до 2031 година съветски космонавт да стъпи на Луната.

Има куп условия, на които искащите да летят в космоса би трябвало да дават отговор. Освен пределната възраст от 35 години, претендентите би трябвало да са високи сред метър и петдесет и метър и деветдесет сантиментра. Максимално допустимото телесно тегло е 90 кг. Познанията по непознат (английски) език за наложителни, както и уменията за работа с компютър. Кандидатите наложително би трябвало да са висшисти, а приоритет в състезанието ще бъде даден на тези с опит в авиацията и ракетно-космическата индустрия на Русия.

Понастоящем Русия разполага с 30 космонавти. От тях 14 в никакъв случай не са летели в космоса. Най-възрастният е 58-годишният Генадий Падалка, който държи международен връх за най-вече време, прекарано сумарно в галактическото пространство. Най-младият е 31-годишният Иван Вагнер, който е признат в отряда през 2011 година. Вагнер е един от хората, които към момента не са били в космоса.

Чакането за първия галактически полет е прекомерно изнурително, още повече, че при планирането на задачи неведнъж се залага на хора с опит, а не на новаци. При идващия съветски полет през април 2017 година на борда на “Союз МС-04 ” ще лети за пети път Фьодор Юрчихин. През юли с кораба “Союз МС-05 ” ще излети Сергей Рязанский – 42-годишният космонавт към този момент има един полет зад тила си през 2013 година. И при полета през септември със “Союз МС-06 ” ще лети ветеранът Александр Мисуркин, който към този момент е бил в космоса един път. За изстрелването на “Союз МС-06 ” в края на годината също е назначен умел космонавт – Александр Скворцов с маркирани в биографията два полета.

Едва през март 2018 година с кораба “Союз МС-08 ” ще лети дилетант – Сергей Прокопиев.

За повече информация: Роскосмос

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР