Роскомнадзор обяви въвеждането на „информационни и икономически принудителни мерки“ срещу

...
Роскомнадзор обяви въвеждането на „информационни и икономически принудителни мерки“ срещу
Коментари Харесай

Роскомнадзор въведе принудителни мерки срещу Google за фалшификати за войната в Украйна

Роскомнадзор разгласи въвеждането на „ осведомителни и стопански насилствени ограничения “ против Гугъл Corporation за „ многочислени нарушавания на съветското законодателство “.

Те включват възбрана за реклама на Гугъл и нейните осведомителни запаси, както и " информиране " на потребителите на търсачката за нарушение на съветското законодателство от страна на компанията.

Агенцията твърди, че видеохостингът на YouTube, който е благосъстоятелност на Гугъл, се е трансформирал в една от основните платформи за разпространяване на " имитации " за хода на " военната специфична интервенция " в Украйна, дискредитираща съветски военнослужещи.

Освен това YouTube не се бори с разпространяването на информация от екстремистки организации като „ Десния бранш “ и националистическия полк „ Азов “. Към днешна дата повече от 12 000 такива неразрешени материали остават неотстранени.

Роскомнадзор също по този начин заяви, че от април 2020 година видеохостингът е блокирал над 60 пъти сметки и наличие на съветски медии, в това число Russia Today, Russia 24, Sputnik, Звезда, RBC, NTV и доста други, написа meduza.io.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР