Росица Кирилова е една от най-популярните естрадни певици у нас,

...
Росица Кирилова е една от най-популярните естрадни певици у нас,
Коментари Харесай

Росица Кирилова изля голямата си лична болка

Росица Кирилова е една от най-популярните естрадни певици у нас, която зад тила си има 27 албума. Известна е с песните си " Учителко, целувам ти ръка ", " Боса по асфалта ", както и песните за деца " Мики Маус " и " Моята кукла барби ". Феновете й имаха опцията да я видят и чуят на огромния театър " Обич и ария " в зала 1 на НДК, а кореспондент на Блиц я хвана зад кулисите и си поговори искрено с нея за всичко забавно, което се случва в живота й: 

- Роси, по какъв начин се приготви за концерта " Обич и ария " в зала 1 на НДК и има ли неспокойствие преди да се появиш на сцената?

- Преди всеки концерт има неспокойствие, а на този е още по-голямо, тъй като въпреки всичко е по-представителен и тежък. Много сътрудници вземат участие, от което съм доста щастлива, тъй като рядко ни се случва да се забележим. Пък е подарък и за публиката този " буклет " от реализатори. 

- С кои песни ще се представиш на концерта?

- Избрала съм " Учителко, целувам ти ръка " да поздарвя всички учители. Но ще изпея и една нова ария от последния ми албум. Няма късмет да стигне до публиката, в случай че ние не ги постановяваме и не ги пеем по концерти. Така че " Живот по ноти " ще бъде втората ария. 

- Защо се случва по този начин в днешно време, че песните стигат по-трудно до хората? Има доста елементарно налични платформи, само че все пак.. .

- Така е, прав сте! Може би би трябвало да звучи повече българска музика изобщо в ефира. Има доста информация, която те залива отвред и би трябвало да имаш потенциала да я отсяваш. Радвам се, че има youtube и други платформи, на които елементарно можеш да качиш песни и хората да ги видят. Рано или късно хубавото си намира път. 

- Смятате ли, че българските песни са подценявани спрямо непознатите? 

- Да, несъмнено! Смятам, че българският език е нашата еднаквост и изключително по националните радиа би трябвало да звучи единствено българска музика. Само! Ако кажем предпочитано - всеки го схваща друго. Но това е доста значимо за поколенията. Рaдвам се, че съм от поколението, което познава предходните звезди на България, до момента в който сред младите и нас има огромна бездна. А песните са това, което ни дефинира и се надявам нещата да се трансформират, само че и ние би трябвало да сме по-активни. 

- Риалити форматите са трамплин за популярност, за осъществяване на по-големи планове. Замисляла ли сте се за присъединяване в някакъв сходен формат и имала ли сте предложения?

- Аз не утвърждавам толкоз риалити форматите. Първо, тъй като там не се пее доста на български, а този език не е доста признателен за пеене в полза на истината. Аз съм почнала с кънтри и знам доста добре какво значи това. Риалити форматите са една огромна заблуда за младите. След тази блестяща сцена и организация те остават сами, няма продуцентки компании, които да ги поемат. Не им изпитвам завист. 

Не може един артист да прескача от връх на връх. Трябва да слезеш, с цел да можеш още веднъж да се изкачиш. Направила съм задоволително неща, имам 27 албума. Много от песните през годините и в този момент да ги изпея ще звучат като нови, тъй като не са ги чували. Животът е къс, би трябвало да сму амигнем, да сезабавляваме и д ане го одобряваме чак толкоз насериозно. 

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР