Росен Ангелов най-вероятно наистина е извършител на шесторното убийство в

...
Росен Ангелов най-вероятно наистина е извършител на шесторното убийство в
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Росен Ангелов може да е имал съучастник

Росен Ангелов най-вероятно в действителност е причинител на шесторното ликвидиране в Нови Искър, само че фактическата конюнктура към закононарушението към момента не е изцяло изяснена от Министерство на вътрешните работи и това поражда подозрения в формалната версия. Това разяснява някогашният началник на разузнаването Димо Гяуров, съобщи бТВ.

" Като няма живи очевидци, по какъв начин има ясни заключения какъв е тъкмо претекстът?”, запита той. Гяуров уточни, че има вяра, че Ангелов е килърът, само че обстоятелствата към закононарушението може да са разнообразни от тиражираните: " Няма да се изненадам, в случай че не е самичък, в случай че има съизвършител, само че в този момент доста комфортно затваряме досието. (…) Когато не можеш да наредиш пъзела, не си разрешаваш да правиш заключения и да ги даваш на публиката”.

Той означи, че има подозрения и към посоченият за оръжие на убийството малокалибрен револвер. Гяуров изясни, че в тази ситуация приказваме за дребен патрон с дребен барутен заряд, а също така самоделният заглушител извънредно затруднява прицелната пукотевица.Не е ясно и за какво стъклото на джипа на разстреляното семейство е било разрушено, в случай, че се твърди, че килърът е взел ключовете от автомобила. " Нека проверяващите не се сърдят, че обществото разяснява, а да се вгледат в себе си за какво няма доверие”, прикани ексшефът на разузнаването. По думите му е " повече от срамно” Ангелов да бъде открит в дома, в който преди 9 години е било осъществено блудството, за което е бил наказан: " Никой не го е търсил и той не се е крил – това е срамното, по какъв начин след това да има доверие?”.

" Никой не има вяра освен във опцията Министерство на вътрешните работи да си свърши работата, в способността на проверяващите да доведат нещата до дъно, никой не има вяра в упоритостта на полицаите”, съобщи той.

По отношение на показното ликвидиране на предприемача Петър Христов, Димо Гяуров разяснява, че по-скоро не би правил връзка сред властта и закононарушението и по-скоро става въпрос за конфликт на ползи и възмездие.

" Близък е до ГЕРБ, по тази причина и ГЕРБ скочиха на амбразурата да изясняват какъв покровител е и по какъв начин нямал общо със сенчестия бизнес”, означи той, като добави, че медийни изявления са свързвали Христов с " огромна група от подземния свят от началото на прехода”.

Бившият шеф на Национална разузнавателна служба разяснява, че огромна част от този вид убийства са останали неразкрити.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР