Росатом винаги е проявявал интерес към АЕЦ Белене. За тях

...
Росатом винаги е проявявал интерес към АЕЦ Белене. За тях
Коментари Харесай

Хиновски: Росатом винаги е имал интерес към АЕЦ Белене

„ Росатом ” постоянно е проявявал интерес към АЕЦ „ Белене ”. За тях той е стратегически значим, тъй като е нов план в еврозоната. Има разлика обаче дали искаш да строиш, или да инвестираш в даден план. Те дават заем на България, не носят никаква отговорност за употребата по-нататък ”.
 Медведев идва, вади огромния шлем
Това съобщи ръководителят на Българския енергиен конгрес Иван Хиновски в утринния блок на бТВ във връзка информацията, че съветският тръст е подготвен наедно с други кандидати да взе участие в състезанието за обновяване на строителството на АЕЦ „ Белене ” и че е кадърен да приключи построяването на Втора атомна в къси периоди.

Според специалиста при визитата си у нас Дмитрий Медведев ще предложи експортен заем за АЕЦ „ Белене ”.

„ Проектът влиза в една задънена улица, в която явно нито един вложител няма да стартира плана без държавна гаранция. Ще се окаже, че единствената опция е планът да бъде държавен ”, счита Иван Хиновски.

Според него тематиката за „ Турски поток ” също ще бъде разисквана с съветския министър председател.

„ Смятам, че ще бъдат обсъждани обособените участници в търга за построяването на българския сектор. Ще се получи благословията на Русия кой да бъде определен. Този план под сянката на „ Газпром ”, сподели още Хиновски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР