Рос Браун, управляващият директор на ФОМ, който отговаря за моторните

...
Рос Браун, управляващият директор на ФОМ, който отговаря за моторните
Коментари Харесай

Рос Браун: Още отбори на подиума? Най-рано след година

Рос Браун, ръководещият шеф на ФОМ, който дава отговор за моторните спортове, предсказа, че ще е нужен най-малко още един сезон, с цел да виждаме по-често представители и на други тимове на подиума в обособените надпревари. Британецът, който е някогашен механически шеф на Ферари и първенец със личния му отбор Brawn GP разяснява резултатът от въвеждането на новите механически правила във Формула 1 от началото на сезон 2022.

“Не мисля, че в този момент огромните тимове могат да се откъснат напред толкоз бързо, колкото се случваше преди - изясни Браун. - Малките тимове, които работят мъдро, могат да се показват на равнището на огромните. Но това ще отнеме време, нереалистично е да чакаме, че всичко ще се промени незабавно. Трябва да мине най-малко още една година, с цел да стартират да работят пълноценно новите правила и най-много таванът на бюджетите. Но мисля, че вървим в вярната посока. Също по този начин не би трябвало да забравяме, че от икономическа позиция дребните тимове са към този момент много по-ценни. ”

Браун подчертава и на това, че тимовете във Формула 1 ще стават все по-силни финансови.
 Най-после: Хаас опира до тавана на бюджетите Най-после: Хаас опира до тавана на бюджетите
“Мисля, че това е значимо за Формула 1, надпреварите ще имат по-голяма изгода от това, че ще вземат участие допълнително надпревари, от новите контракти за тв лъчение на шампионата и влизането на нови спонсори. Така отборите могат сами да се устоят, което е значим фактор. С икономическа непоклатимост и стабилно развиване, тимовете ще продължат да се развиват ”, добави Браун.
 От Форд не отхвърлят за Формула 1 От Форд не отхвърлят за Формула 1
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР