Ронда Раузи стоеше на пода в стаята за медицинска помощ

...
Ронда Раузи стоеше на пода в стаята за медицинска помощ
Коментари Харесай

Ронда

Ронда Раузи стоеше на пода в стаята за здравна помощ в Марвъл Стейдиъм, Мелбърн, Австралия. Плачеща, трепереща, усещаща усета на личната кръв в устата си. Някъде в далечината се дочуваха смях, овации и дюдюканията на шумните почитатели. Ноември 2015 година, Раузи преди малко е изгубила UFC-титлата си при дамите след яростен ритник в главата от друга американка – Холи Холм.

Около нея са само хората от щаба й, а по-късно Ронда признава, че тогава в главата й са се появявали мисли даже за самоубийство. За този момент американката написа в новата си книга „ Нашата битка “, че е „ най-лошият миг от най-лошия ден в живота ми “. И там някъде – по време на този цялостен разпад – отнякъде се дочуват думите на бъдещия й брачен партньор Травин Браун: „ Ти си доста повече от герой! “.

Макар тогава да не прави оценка словата на възлюбения си по метода, по който го прави в този момент, Ронда си спомня с трогване за този съвет в този момент – съвсем девет години по-късно. За да разберем историята на Раузи, е належащо да проследим житейския й, както и професионалния й път. Започва да се занимава с бойни спортове преди 26 години. Сега тя е на 37. „ Не бях като другите момиченца. Косата ми в никакъв случай не беше сресана, постоянно се вееше във всевъзможни направления “, споделя американката и имитира своето тогавашно аз, отмятайки обратно косата си.

Първата спортна обич на Раузи е плуването, само че доста скоро откакто влиза в басейна, ориста и майка й трансформират решението й и Ронда стартира да се занимава с джудо. АннМария де Марс – майката на Ронда – е първата американка, спечелила златен орден за Съединените Щати на международно състезание по джудо. Животът не е бил изключително благоразположен към нея, откакто брачният партньор й – бащата на Ронда – претърпява тежък случай, а не след дълго лишава живота си и АннМария е принудена да отгледа сама трите си дъщери.

Именно триумфите в джудото на нейната героиня – майка й – караат Раузи да се захване професионално с бойния спорт и да не помни за крола и бътърфлая. И нещата се получават – печели бронзов орден от Олимпийските игри през 2008 насам, а скоро по-късно взема решение да се впусне в ММА средите и става най-голямата звезда, която женският спорт оттатък океана в миналото е срещалл и виждал. В смесените бойни изкуства стартира с 12 победи, като в 11 от мачовете отхвърля съперничките си още в първия рунд. Става първенец в женската дивизия на УФС и издига престижа на купата до неподозирани висоти, изключително отчитайки обстоятелството, че към уменията на нежния пол на кръга тогава по-скоро се гледа с усмивка и подигравка. „ Просто не можех да се примиря с това, че дамите надали не би трябвало да желаят позволение, с цел да вършат това, което могат. “, прибавя в описа си Ронда.

И до през днешния ден тя си остава спортистката с най-вече почитатели в Инстаграм, като 17.5 милиона души наблюдават непрекъснато какво се случва с нея. С толкоз не може да се похвали даже тенис-иконата Серина Уилямс. Съществена роля за развиването й изиграва и президентът на УФС – Дейна Уайт. През януари 2011 той декларира, че до момента в който той ръководи, жена в никакъв случай няма да взе участие в неговите галавечери. Две години по-късно Ронда Раузи става първата жена с професионален контракт, а останалото е история. От елементарна атракция до претъпкани зали на всички места по света.

„ Понякога се чувстваш необичайно и несъмнено не на място. Но би трябвало да работиш два пъти по-усилено, тъй като когато си единствената жена в стаята, е ясно, че ще ти се наложи да убедиш всички останали, че принадлежиш тъкмо там и няма да отстъпиш “, спомня си джудистката за първите си дни и месеци в УФС-средите.

След бронза си от Пекин през 2008 Ронда взема решение, че би трябвало да осрерби уменията си, И съумява да го стори, откакто през днешния ден със брачна половинка й имат голямо ранчо в Орегон, което се разгръща на към 4 хиляди акра по информация на ББС. И новото обичано занятие на Ронда е да гледа животни и да градинарства. Времената на сълзите от дълго време са забравени. След тежкото проваляне от Холи Холм идва и загубата от Аманда Нунеш, след която Рауза незабавно поставя завършек на кариерата си в УФС. За отрицаттелно време тя изминава пътя от „ непобедимата “ до „ унизената “.

Депресията се настанява комфортно в всекидневието й. Непрестанна консумация на сладки произведения и марихуана, непрестанно ликвидиране на време с компютърни игри, обществена изолираност. С времето, несъмнено, всичко отминава и идват новите провокации. Като известния у нас кеч.

Ронда прекарва няколко години в WWE, където е призната със смесени усеща от публиката. Феновете не престават да й припомнят загубите от времената й в ММА боевете, които тя по този начин и не може да преглътне. Спомня си, че характерът й е подобен още от дребна, когато е била доста уязвима даже при първите си загуби в джудото и по една седмица не е разговаряла с никого. В WWE тя естесвено реализира триумфи, като даже взе участие в мач на най-голямото шоу на федерацията – Wrestlemania дружно с легендата в развлекателния спорт Трите Хикса.

С времето обаче Ронда по този начин и не съумява да се съгласи с политиката на WWE по отношение на дамите и въпреки тя е да е флагманът на смяната и даже да оглавява особено pay-per-view, отдадено на женския кеч през 2018, пътищата й с кеча явно се разминават.

„ Научила съм толкоз доста от джудото, смесените бойни изкуства и професионалната битка (както назовават кеча в Щатите), че имам чувството, че мога да бъда женският вид на Брус Лий. А и какво толкоз необичайно има в това човек да се бори и да се пробва фантазиите си? В последна сметка – в случай че моето време към този момент е отминало, просто ще си почивам с кравите към мен ", съобщи Раузи.

На мен най-малко ми е мъчно да си показва Ронда Раузи отдала се на безконечен релакс измежду природата. Но да забележим...



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР