Ромският активист Лилияна Ковачева е подала жалба срещу вицепремиера Красимир

...
Ромският активист Лилияна Ковачева е подала жалба срещу вицепремиера Красимир
Коментари Харесай

Роми излизат на протест пред Министерския съвет

Ромският деятел Лилияна Ковачева е подала тъжба против вицепремиера Красимир Каракачанов поради негово изказване във Войводиново, в което той нарече ромите " нагли ". Именно това предизвика организирането и на протест пред постройката на Министерския съвет в понеделник.

" Това, което ми потвърдиха в обществените мрежи е, че чакам 200 души да бъдат на митинга. Той е кротичък, с лозунги и желаеме да изразим недоволството си от това, че ни накърниха достолепието. Смятам себе си за съумял човек, виновна съм и съм минала заслужен път от ромското гето до висшата администрация на България ", сподели Ковачева в ефира на " Здравей, България " по Нова тв.

На въпроса какво счита за съответния случай с нападението над командоса Валентин Димчев от двама братя роми, тя отговори: " Не желая да пазя хора, които демонстрират експанзия, и се диференцирам от това. Нека законите да се ползват с идентична суровост към всички жители ".

Активистката разкри, че се усеща подценена от нападките, само че добави, че има и други като нея от ромското общество.

Лилияна Ковачева изясни и за какво някои роми имат различен живот от останалите.

" Ако ние сме уверени и желаеме нашите деца да бъдат образовани, би трябвало да първоначално да бъде наложително, с цел да осъзнаят смисъла на образованието ", безапелационна бе тя.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР