Ромската бизнес дама от гр. Антоново Анка Ангелова блокира за

...
Ромската бизнес дама от гр. Антоново Анка Ангелова блокира за
Коментари Харесай

Анка вкара в съда и бул. Марица -юг

Ромската бизнес дама от гр. Антоново Анка Ангелова блокира за дълго втора социална поръчка за 20 млн. лв., откакто апелира във Върховния административен съд отхвърли на Комисията за защита на конкуренцията да спре търга. Парите са обезпечени за Пловдив по оперативна стратегия " Региони в напредък " и още тази година трябваше да стартира реконструкцията на бул. " Марица - юг " в сектора от панаирния мост до Адата, благоустрояването на крайбрежната алея и ремонтите в квартала сред бул. " Източен ", " Кн. Мария Луиза " и ул. " Митрополит Панарет ".

Мистериозната Анка Ангелова, чиято еднолична компания " Ремс строй ", записана в Търговищка област, първо е спряла поръчката в Комисия за защита на конкуренцията, само че защото не е платила държавната такса от 3500 лв., жалбата е била отхвърлена. Но в последния работен ден от предходната година, на 29 декември, бизнес дамата, за която се знае, че до неотдавна е гледала овце, а в този момент има 49 компании в страната, е внесла тъжба във Върховен административен съд. По същия метод, както " Марица " писа, Анка е стопирала и публичната поръчка за създаване на нова художествена изложба на ул. " Гладстон ". " Очакваме в околните дни Комисия за защита на конкуренцията да изпрати преписката по жалбата за галерията във Върховен административен съд ", сподели шефът на дирекцията за публичните поръчки Тодор Тодоров.

В общината са покрусени, че с двете тъжби против тръжните условия се стопира работа за близо 24 млн. лв.. Делата във Върховен административен съд нормално се бавят с месеци, а от време на време и с години.

Обжалването слага под въпрос осъществяването на финансовата стратегия на община Пловдив за 2018 година, готова за гласоподаване в Общинския съвет дружно с бюджета на сесията на 31 януари. цялата стратегия е на стойност 44,5 млн. лв., като половината от тези средства са разпределени за обекти, които ще се финансират по оперативна стратегия " Региони в напредък " по план " Подобряване на градската среда ". Те са девет на брой и са на обща стойност близо 20 млн. лв.. Освен реконструкцията на бул. " Марица - юг ", за която са планувани 5 505 369, с европейските средства би трябвало да се ремонтират 36 улици в квартала и тротоарите по бул. " Източен " и " Кн. Мария Луиза ", да се реконструира градината против църквата " Св. Петка ", а също по този начин да се построяват нови детски и спортни площадки. В целия квартал ще се вкарва енергоспестяващо улично осветяване.

Прогнозите сочат, че в случай че затрупаните с работа магистрати от Върховен административен съд не отхвърлят в точния момент жалбата на Анка или пък образуват дело, тази година 20-те млн. лв. безплатна финансова помощ ще си останат неусвоени. А жителите на квартала ще продължат да лавират сред старите дупки.
тагове съд бул. марица анка
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР