Ромката Деница Михайлова от Външно министерство, която преди 2 години

...
Ромката Деница Михайлова от Външно министерство, която преди 2 години
Коментари Харесай

Искат 9 бона за квадратен метър в „Златен век“! Ромката Деница от Външно министерство с апартамент в небостъргача на „Артекс“

Ромката Деница Михайлова от Външно министерство, която преди 2 години атакува с юмруци певицата Рут Колева на углавен паркинг в София и след това бе наказана от изпълнителката, се оказа следващия държавен чиновник с ВИП апартамент от строителната компания „ Артекс “.

Два самостоятелни един от различен източници на „ Уикенд “ описаха, че мургавата чиновничка от дирекция „ Консулски връзки “ в Министерството на външните работи се е сдобила с голям апартамент на „ зелено “ в небостъргача „ Златен век “, който се строи стремително на ръба на закона в столичния квартал „ Лозенец “. Михайлова сключила договорката още преди Нова година, а финансирането на жилището й е пристигнало от нейния брачен партньор – оманския мултимилионер Адел Саид Ал Шанфари.

Според непотвърдена публично информация,  оманецът е броил над 1 милион лв.

за пространно жилище, в което би трябвало да се нанесат Деница Михайлова и щерка й Мадона. Имотът, който към момента се строи, се води благосъстоятелност на компания. Оманецът Адел Саид Ал Шанфари преговарял и за закупуването на 2 етажа от небостъргача „ Златен век “, които след това щял да изтъргува с посолствата на Оман и други арабски страни.
Скандална детайлност е, че напълно до неотдавна Деница Михайлова обитаваше непозволено апартамент от 120 квадрата в София, обезпечен й от Външно министерство през 2014 година в качеството й на самотна майка, отглеждаща щерка си Мадона. Предоставеното й жилище обаче е било отнето преди година, така като  по никакъв начин не се връзва с финансовия статут на Деница – бащата на детето й и неин първи брачен партньор е ромския необут от Костинброд Любо Илиев, притежател на фабрика за олио и на компании, ремонтиращи железопътните линии на БДЖ. Настоящият мъж на Деница – Адел Саид Ал Шанфари, пък е вложил над 100 милиона лв. в България и е част от политическия и бизнес хайлайф на Оман.

Същевременно все по-популярния информативен уебсайт lupa.bg разгласява ценовите предложения на „ Артекс “ за небостъргача край хотел „ Маринела “, които са разпращани до заможни клиенти през последните 2 месеца. От документите е видно, че минималната цена на квадратен метър застроена повърхност в небостъргача коства 2 400 евро (4 800 лева), а за последните няколко етажа от „ Артекс “ желаят рекордните 4 500 евро (9 000 лева). Отново подсещаме – цените са на зелено. Брокери разясниха, че след завършването на постройката и стартирането й в употреба, цените за квадратен метър ще скочат с сред 30 и 50%.  От офертата на „ Артекс “ до евентуални клиенти оказва се, че последните 5 етажа от постройката – от 29 до 34, не се оферират за обмен. Това  значи, че най-баровските жилищни площи към този момент са изкупени и то при цени от 5 000 евро за квадратен метър. Бързата аритметика демонстрира, че 

тарикатите от „ Артекс “ са прибрали 50 милиона евро

от продажбата на зелено на жилищни площи. Толкова съгласно финансисти е и цялостната инвестиция в небостъргача „ Злаген век “ на строителната компания, ръководена от фамилията архитекти Мирянови. При състояние, че „ Артекс “ разпродаде на зелено всичките жилища, то обичаната строителна компания на властта ще прибере най-малко 350 милиона лв.. Брокери обаче прецизират, че действителната облага може и да е по-голяма, защото е честа процедура най-малко 1/3 от купувачите на влиятелни парцели да ги пазарят след завършването на постройката и сдобиването й с акт 16.
Мегаломанския план на „ Артекс “ за небостъргача „ Златен век “ се оказа незконен, въпреки скъпоплатените юристи на строителната компания да твъдят противоположното. В началото на седмицата и кметицата на София Йорданка 

Фандъкова се разгласи изрично против градежа

на небостъргача. Според думите на Фандъкова, разрешителното на „ Артекс “ за градеж на многоетажната постройка в квартал „ Лозенец “ не е удължено и е изтекло на 19 ноември 2018 година Преди да се стигне до намесата й, основния проектант на София и Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) влязоха в неприсъствен спор, откакто от ДНСК заеха страната на строителните олигарси Мирянови и оповестиха, че постройката е с удължено позволение за градеж. 

„ Собствениците от „ Арекс “ имаха опция до края на 2018 година да желаят удължение на разрешителното, а те в действителност изтеглиха още през 2017 година настояването за удължение на строително позволение. Разговаряли сме и с ДНСК, зная, че те се позоваха на един проблем от Бургас, не мога да кажа за какво. Моята позиция през цялото време е, че толкоз висока постройка няма място в центъра на София “, безапелационна бе Фандъкова.
Крайното решение дали небостъргача „ Златен век “ ще се строи, ще бъде взето от съда. Малцина обаче имат вяра, че ще се стигне до обстановка, при която Мирянови ще бъдат накарани да съборят нелегално строящата се постройка. „ Та нали тъкмо поради това са продавали ВИП жилища на ниски цени на мастити политици и магистрати? По всяка възможност от ДНСК ще наложат санкция на “Артекс “ и те ще си я платят, след което ще продължат с построяването на небостъргача “, пророкуват в строителния отрасъл.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР