Ромка от Пловдив получи солена глоба за неприлично и арогантно

...
Ромка от Пловдив получи солена глоба за неприлично и арогантно
Коментари Харесай

Пловдивска ромка налетя на служителка от Социалното, заплаши я с бой

Ромка от Пловдив получи солена санкция за непристойно и надменно отношение към служителка в общественото в Изгрев. Тя обиждала и заплашвала дамата, а повода е отвод на обществени помощи, написа trafficnews.bg. Наложило се интервенция на полицията.
През октомври предходната година жена от Столипиново завела щерка си, с цел да кандидатства за помощи за отопление. По-възрастната била остаряла познайница на служителките, защото от 10 години пуска молби за помощи. След разглеждане на документите обаче, обществените забелязали нередности. Оказало се, че по-младата пловдивчанка не живее на адреса, за който желае дърва и въглища от страната. Така молбата останала без почитание и помощи не били отпуснати.
След месец, научавайки за решението на държавните чиновници, старата ромка нахлула с гръм и тропот в Сектора за обществени помощи в Изгрев. Още с влизането си тя нападнала служителка с викове: „ Ти ма – за какво си отказала въглища на щерка ми?”. Жената зад бюрото се стреснала от нападателната жена и я помолила са смекчи тона или да напусне, само че последната траяла да крещи с все глас: „ Ще те оскубя, ще те пребия! Само да стъпиш в махалата, ще видиш ти”. Ромката даже направила опит да посегне на обществената работничка. Това предиздвикало последната да повика помощ от своите сътрудници.
От прилежащите стаи излезли инспекторите, които към този момент били чули виковете. За край на абсурда, жителката на махалата скъсала на части листа с отхвърли на щерка й да бъде отпусната помощ за отопление и го хвърлила в лицето на служителката.
Притеснени чиновниците незабавно повикали полиция.
Преди седмица нападателната ромка се е изправила пред Районен съд Пловдив за хулиганското си държание. По време на съвещанието станало ясно, че обвинената е безработна, необразована, живеещи на фамилни наела с мъж в Столипиново и неосъждана. Наказателният кодекс планува отнемане от независимост до 2 години или пробация, както и публично неодобрение.
Съдът освободи обвинената от наказателна отговорност, като й наложи административно наказване санкция. Размерът на наказването е 1000 лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР