Ромите, потрошили заведение в Кърнаре - до един безработни Кърнаре

...
Ромите, потрошили заведение в Кърнаре - до един безработни Кърнаре
Коментари Харесай

След протеста: Описват незаконните ромски къщи в Кърнаре

Ромите, потрошили заведение в Кърнаре - до един безработни Кърнаре против ромските нападения: Блокират Подбалканския път Кърнаре още веднъж излиза на митинг, гъмжи от полиция СНИМКИ

Над 100 поданици на Кърнаре направиха втори кротичък митинг в селото против ромската експанзия. Тъй като нямат право да блокират Подбалканския път, хората пресичаха непрестанно пешеходна пътека за към 15 минути. Така се образува запушване и опашка от десетина автомобила.

На място имаше доста полиция, жандармерия и защита от общинския инспекторат.

Протестиращите носиха национални флагове и желаеха още веднъж да създадат спокойно шествие до ромската махала, която се намира на към километър от площада. Полицията обаче не им позволи и след къс спор хората взеха решение, че този път е по-добре да не нагнетяват напрежението.

Жителите на Кърнаре избраха предприемчив комитет от 7 души, в който влиза и кметът Боньо Бонев. Комитетът ще формулира настояванията им и ще дефинира дата за идващия митинг. Очаква се той да бъде идната неделя.

Междувременно кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов се свърза с кмета на Кърнаре и съобщи, че още на следващия ден ще изпрати комисия от специалисти на общината, които да опишат противозаконните ромски постройки в частните ниви на някои поданици на Кърнаре. След това ще се срещне и с инициативния комитет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР