Романистът Жан-Пол Дюбоа спечели литературната награда Гонкур, която е най-престижната

...
Романистът Жан-Пол Дюбоа спечели литературната награда Гонкур, която е най-престижната
Коментари Харесай

Писателят Жан-Пол Дюбоа спечели престижната награда „Гонкур”

Романистът Жан-Пол Дюбоа завоюва литературната премия " Гонкур ", която е най-престижната във франкофонския свят, с книгата си " Всички хора не живеят по еднакъв метод в света ", съобщи Франс прес. Става въпрос е разтърсваща и носталгична книга за изгубено благополучие.
 
69-годишният Дюбоа , който е родом от Тулуза , завоюва литературната премия " Фемина " през 2004 година с книгата си " Един френски живот ". От към 30 години творчеството на дискретния и известен публицист притегля вниманието с деликатността си и дълбоката си човечност. " Това е възхитително и ненапълно звучи нереално ", сподели Дюбоа.
 
Литературната премия " Рьонодо " пък бе присъдена на Силвен Тесон за " Снежната пантера ". " Ако романите на Дюбоа бяха преведени на британски език, статутът му във Франция щеше да е съпоставим с този на Джон Ървинг и Уилям Бойд ", съобщи президентът на академията " Гонкур " Бернар Пиво.
 
Двадесет и вторият разказ на Дюбоа разказва историята на Пол Хансен , който от две години е натикан зад решетките в затвор в Монреал . Хансън е повествователят, който споделя по какъв начин се е стигнало до такава степен да лежи в една и съща килия дружно с член на организацията " Хелс ейнджълс ", почувствал се " тероризиран " от мишки и ножиците на фризьор. Хансън е с мил манталитет и благосклонен.
 
В края на романа читателите ще схванат за какво е попаднал зад решетките. Междувременно ще излязат на напред във времето мемоари за изгубено благополучие. Онова, което споделя Дюбоа, е историята на един свят, който е на път да изчезне и да бъде сменен с различен, в който преобладават неправдата и презреннието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР