Роман Абрамович е инвестирал около 225 млн. долара в най-големия

...
Роман Абрамович е инвестирал около 225 млн. долара в най-големия
Коментари Харесай

Абрамович инвестирал 225 млн. долара в най-големия производител на марихуана в света

Роман Абрамович е вложил към 225 млн. $ в най-големия производител на здравна марихуана Curaleaf, заяви Bloomberg. Ръководителят на холдинга Борис Йордан сподели, че инвестицията е направена в интервала 2015-2017 година, когато компанията едвам е набирала скорост и е работила под името PalliaTech Inc.

" Той даде на мен и на Андрей (Андрей Блох, главен акционер в Curaleaf, някогашен началник на " Сибнефт " и дълготраен сътрудник на Роман Абрамович) назаем пари за вложения ", сподели Йордан, като означи, че инвестицията на милиардера от дълго време е изплатена и че сега Абрамович не е акционер в Curaleaf.

По информация на Forensic News предприемачът е вложил и в компанията за рисков капитал на Борис Йордан Measure 8.

Федералният закон на Съединени американски щати не разрешава използването, продажбата и притежанието на марихуана, само че редица щати са легализирали канабиса за здравна приложимост и приложимост за забавление. Curaleaf, да вземем за пример, създава канабис за медицински цели.

През 2018 година компанията стана обществена в Канада и набра 520 млн. канадски $ (около 400 млн. щатски долара) в границите на първично обществено предложение, трансформирайки се в най-големия състезател на пазара. Това направи Андрей Блох мултимилионер.

По-рано този месец Роман Абрамович беше видян в Истанбул. Съобщава се, че възнамерява да купи там неподвижен парцел.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР