Рома не срещна никакви трудности при домакинството си на Клуж

...
Рома не срещна никакви трудности при домакинството си на Клуж
Коментари Харесай

Рома разпиля Клуж в Лига Европа

Рома не срещна никакви компликации при семейството си на Клуж и го победи с резултат 5:0 в мач от група А на шампионата Лига Европа, където са още отборите на Йънг Бойс и родния ЦСКА. Хенрих Мхитарян даде звук за головата фиеста още в първата минута, а Рожер Ибанйес удвои в 24-ата. Борха Майорал направи резултата типичен 10 минути по-късно. През втората част темпото на игра спадна доста, само че " вълците " стигнаха до нови две попадения. Отново Майорал осъществя в 84-ата, а Педро оформи крайния резултат минута преди края.
Снимка: БГНЕС  Рома разпиля Клуж в Лига Европа
С тази победа " вълците " събраха актив от 7 точки и са на върха в групата на ЦСКА. Клуж остава втори с четири пункта. След изиграването на другия дуел сред Йънг Бойс и ЦСКА обаче може да настъпят промени към втората позиция. На 26 ноември следва още веднъж мач сред италианците и румънците, само че този път в северната ни съседка.

Домакините стартираха срещата чудесно и поведоха още преди да са изтекли и 60 секунди. Леонардо Спинацола добре си освободи място за центриране отляво в наказателното поле, а Хенрих Мхитарян бе оставен самичък и с глава арменецът засече. Вратарят на гостите докосна топката, само че я прати в гредата и по-късно тя попадна във вратата му - 1:0.

Снимка: БГНЕС  Рома разпиля Клуж в Лига Европа
В шестата минута Дамян Джокович получи прекрасен пас в наказателното поле и насочи рисков изстрел, само че Пау Лопес сподели добър инстикт и мазета в ъглов удар.

В идващите минути още веднъж Рома взе самодейността, като на два пъти Жордан Верету опита да заплаши вратата на Клуж от директен свободен удар, като в първия случай топката се отби от гредата, а при втория удар се отби в стената.

С приключването на първите 20 минути Каталин Иту опитва удар, който обаче беше извънредно неакуратен.

В 23-ата минута Овидиу Хобан насочи мощен изстрел към далечния ъгъл на Лопес, само че испанският пазач на „ вълците “ направи отлично избавяне.
Снимка: БГНЕС  Рома разпиля Клуж в Лига Европа
Минута по-късно Рома поведе с 2:0. Жордан Верету центрира от корнер, а Рожер Ибанйес засече с глава във вратата на Кристиан Балграден. Стажът на гостите още веднъж докосна топката, само че не съумя да предотврати попадението.

Рома продължи да диктува темпото и 10 минути след втория гол падна и трети. Верету получи от Мхитарян в наказателното поле, стреля ниско, вратарят мазета с крайник, само че кълбото попадна на главата на Бруно Перес, който смъкна за Борха Майорал. Преотстъпеният от Реал Мадрид нападател от близко не сбърка и направи резултата типичен. ​

До края на първата част домакините владееха повече топката, само че до някакви рискове пред вратата на румънците не се стигна. В последната минута преди почивката удар на Джокович прелетя около вратата.
Снимка: БГНЕС  Рома разпиля Клуж в Лига Европа
На почивката бяха осъществени по няколко смени и в двата отбора.

За Рома се появиха Педро, Лоренцо Пелегрини и Жуан Жезус, които замениха Жордан Верету, Ханрих Мхитарян и Леонардо Спинацола. За Клуж в игра влязоха Михаел Перейра и Александру Паун. Те замениха Каталин Иту и Чиприан Деак.

В началните минути на втората част Пелегрини опита удар отвън наказателното поле, само че в навън.

След приключването на час игра статуквото на терена не се промени - Рома владееше топката, а клуж седеше в отбрана, само че до рискове не се стигаше.

Тогава в игра за Рома влезе Крис Смолинг, който смени Рожер Ибанейс.

Малко по-късно " вълците " имаха късмет да стигнат до ново попадение, само че Бруно Перес пропусна. Двайсетина минути преди края на постоянното време резервата Николае Кърнац съумя да засече топката на далечната греда след центриране отляво, само че бранител на Рома съумя да почисти от голлинията.

В 74-ата минута дебют за италианския отбор направи 18-годишния халф Томасо Миланесе, който размени Брайън Кристанте.

Темпото на игра спадна в идващите минути, само че в 84-ата минута Рома стигна до четвърто попадение. Бруно Перес центрира отдясно в наказателното поле, където бранителят на гостите Кристиан Манеа опита да почисти с глава, само че вместо това отклони топката към далечната греда, където Майорал я пое и с прекрасен изстрел сред краката на вратаря означи - 4:0.

Това обаче не беше всичко в този мач. Минута преди края на постоянното време домакините проведоха чудесна офанзива през центъра, като топката стигна до младия Миланесе, който пусна отличен извеждащ пас за Педро. Испанецът излезе самичък против стража на гостите и с прекрасен удар около него прати топката в мрежата за пети път.

Така бе завършен и крайния резултат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР