Ролята на Унгария е изключително стабилизираща в Западните Балкани и

...
Ролята на Унгария е изключително стабилизираща в Западните Балкани и
Коментари Харесай

Орбан: Сърбия е ключова държава и ЕС трябва да го разбере

„ Ролята на Унгария е извънредно стабилизираща в Западните Балкани и всички страни в района виждат Унгария като стабилизиращ фактор “, сподели сръбският президент Александър Вучич след днешната среща в Белград с унгарския министър председател Виктор Орбан.

Той благодари на Унгария за поддръжката на Сърбия по пътя ѝ към Европейски Съюз.

" Мнозина споделят, че поддържат пътя на Сърбия към Европейски Съюз, само че малко на брой го вършат самоуверено и намерено, подготвени поради Сърбия да търпят рецензии, както го вършиме вие ", сподели Вучич.

Премиерът на Унгария Виктор Орбан съобщи, че недвусмислено поддържа Сърбия и нейното участие в Европейски Съюз, тъй като зад Сърбия стоят задачите Западни Балкани.

„ Докато Сърбия не се интегрира, Западните Балкани също няма да бъдат интегрирани. Сърбия е основна страна и Европейски Съюз би трябвало да разбере това ", сподели Орбан и добави, че " стабилността на Западните Балкани не е допустима без стабилността на Сърбия ".

" Ключът към стабилността на района е Сърбия ", сподели унгарският министър председател, който изясни, че в случай че не сте правилни към съседа си, и той няма да бъде правилен към вас, което страните от Централна Европа би трябвало да схванат. " Стабилизацията на района е въпрос на общуване и доверие на народите ", сподели Орбан.

Той оцени, че в случай че се приказва на езика на цифрите, ползата на Европейски Съюз към участието на Сърбия е доста по-голям, в сравнение с интереса на Сърбия.

В отговор на рецензиите от страна на Европейски Съюз по отношение на неговите възгледи за разширението и поддръжката му за Сърбия по европейския ѝ път, Орбан сподели, че разширението на Европейски Съюз би трябвало да се форсира и в случай че не се подхващат дейности по разширението, Европейски Съюз ще тъпче на едно място и най-после ще се разпадне.
Според него в Брюксел прекъсването на разширението елегантно се назовава „ засищане от разширението “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР