Ролята на президента Румен Радев е изцяло нетипична за неговата

...
Ролята на президента Румен Радев е изцяло нетипична за неговата
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Радев оглавява въстание и вече няма ролята на президент

Ролята на президента Румен Радев е напълно нетипична за неговата позиция. Той на процедура оглавява едно велико национално въстание против институции на изпълнителната и законодателната власт. Това разяснява пред БНР политологът Огнян Минчев.



„ Той на процедура оглавява въстание. Няма ролята на президент, т.е. на посредническа фигура, която би трябвало да възвърне надълбоко нарушената легитимност на упражняването на политическата власт в България ", разяснява Минчев.

"Имаме конфликт на институциите, само че нямаме рецесия на институциите, нямаме блокиране на активност на институциите ", сподели политологът.

"Ако от ГЕРБ не съберат 120 подписа, това ще значи преход от рецесия на легитимността към рецесия на парламентарното болшинство ", посочи той.

По думите му Конституцията е спешна дъвка, която сега необятно се използва. Според него нова Конституция не е лекарство за изострените връзки в страната.

"Нова Конституция се прави, когато обществото е в умерено положение и има вероятността да мисли дълготрайно, а в сегашната обстановка има игра с нулев резултат ", означи Минчев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР