Роланд Харингс ще бъде новият главен изпълнителен директор на групата

...
Роланд Харингс ще бъде новият главен изпълнителен директор на групата
Коментари Харесай

Една от най-големите компании, работещи в България, ще има нов главен директор

Роланд Харингс ще бъде новият основен изпълнителен шеф на групата Aurubis, оповестиха оттова. Той ще заеме длъжността от 1 юли 2019 година, а актуалният CEO Юрген Шахлер ще се отдръпна.

Aurubis е третата най-голяма компания по доходи в България за 2017 година с €2,566 милиарда.

От 2014 година Харингс е основен изпълнителен шеф на МКМ Mansfelder Kupfer and Messing GmbH (MKM) - водеща европейска компания за произвеждане на заготовки от мед и медни сплави, основана в Хетщед (Саксония-Анхалт), Германия.

През 2018 година МКМ преработва повече от 280 000 тона мед и генерира доходи от към 1.3 милиарда евро. Роланд Харингс има съществена заслуга за идното обединение на МКМ и КМЕ.
 Аурубис влага 260 милиона лв. в завода си в България през идващите 4 години
Третата най-голяма компания у нас влага 260 милиона лв. за 4 години в завода си

Те ще бъдат употребявани за рационализация на инфраструктурата във фабриката

Преди това, дипломираният в Рейнско-Вестфалския механически университет, Аахен инженер, е вицепрезидент на Novelis Inc., Атланта (САЩ) и управлява европейското поделение на компанията. Novelis Inc. е международен водач в производството на алуминиеви артикули и снабдител на автомобилната промишленост. Харингс управлява разширението на автомобилните подразделения на Novelis в Китай и Съединени американски щати.

" С Харингс, Групата " Аурубис " притегля извънредно сполучлив управител с над 25-годишен интернационален опит в суровинния бранш - алуминий, полипропилен и месинг ", съобщи ръководителят на Надзорния съвет на Групата " Аурубис " проф. доктор Фриц Варенхолт. " С познанията си в металообработващата промишленост, с провокациите и опциите за бъдещето и със своята безапелационна персона, Харингс има точният профил, с цел да продължи стратегическото развиване на " Аурубис " в мултиметална компания и да го приложи сполучливо на оперативно равнище. От името на целия Надзорен съвет бих желал да пожелая на Роланд Харингс триумф и всичко най-хубаво на новата му позиция ", добави Варенхолт.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР