Рокзвездата, преследвана и желана от хиляди момичета - синеок и

...
Рокзвездата, преследвана и желана от хиляди момичета - синеок и
Коментари Харесай

Аксел Роуз навърши 60 г. СНИМКИ

Рокзвездата, преследвана и мечтана от хиляди девойки - синеок и широкоплещест бунтовник с червеникава дълга коса. Той е харизматичен и се движи като суперсоник на сцената. Зарежда песните с толкоз страст и сърце както никой различен. Гласът му е измежду най-запомнящите се и отличителни в целия свят. Според някои чартове - най-хубавият. Не можеш да го сбъркаш. Казано на техния език - " One in a milion " (едно на милион). Той е Аксел Роуз.

За него споделяха, че една четка за зъби да има дефектна, на него ще се падне, написа life.dir.bg. Историите гласят, че с обичаната му тогава Стефани Сиймур по този начин се карали, че си чупели чинии пред очите, до момента в който им олекне и всичко стане на сол. Подобни неща младежите на 80-те години научаваха от единственото рок обиталище в печата - вестник " Нов темп ", с помощта на Милко Стоянов и Ивайло Кицов, митове в музикалната публицистика.



Тогава размяната на плакати нямаше пазарна логичност кое е по-ценно и за какво. До каквото се добереш, си е успех. Понякога размяната беше в действителност опасност. Ако имаш да вземем за пример един Дий Снайдър от " Twisted Sister " като страничка от сп. " Bravo " (подарен ти и открит с триста старания от ухажор), който е уместно пъстър поради емблематичния си грим и някой разбере, че го притежаваш, си в заплаха. По-големи каки споделяха с хладнокръвието на печени нарушители: " Или го взимам принудително, или го даваш и получаваш Аксел " (пак от сп. " Bravo " за щастие). И по този начин заживяваш с Аксел и разбираш какъв брой това е твоята музика в тези времена на порастване.

Винаги е бил мъчен, твърдоглав човек, с толкоз различим глас, който прави каквито си желае безобразия в горните регистри, а след това изтичва и в ниските. Изключителен фронтмен на " Guns N` Roses ". Пял е в църковен хор както доста музикални митове, тогава се научава и да свири на пиано. Има си и личен неповторим жанр на танцуване, който феновете му имитираха, а след това си рисуваха с цветни бои револвери и рози по скъсаните дънки. Момичетата мразеха гаджетата му, а момчетата ги желаеха. Характерен с банданите си, червеникавата си коса и енергичното си, съвсем невероятно бързо преместване от едно място на сцената до друго.

Вярно, видяхме го онлайн у нас, само че някак късно, в преклонна възраст, на " Sofia rocks " през 2012 година с нова групировка под същото име - " Guns N` Roses ". И въпреки всичко беше харизматичен и на висота.

След концерта им всякакви девойки се хвалеха в обществените мрежи, че посрещнали утрото в шатрата им на стадион " Васил Левски ". Тогава " Guns " ни разстреляха с три китари и доста сола, като най-вече се хареса на дамите Диджей Ашба и нямаше по какъв начин да не бъде съпоставен със Слаш по някакъв метод. Но никой няма да бъде по-добър от Соул Хъдсън за " Guns ", който ни навести два пъти с разнообразни банди, преди да гостува Аксел.

Слаш, за който пишеха преди време, че се наливал с " Джак Даниелс ", до момента в който езикът му стане кафяв и реагирал на това, като прекосявал на бутилка водка на ден (в един миг са му давали единствено 6 седмици живот), сподели, че българската аудитория е удивителна.

Аксел и Слаш заровиха томахавките, които ги разделиха през 90-те години и дружно с Дъф Маккагън и Дизи Рийд, плюс още няколко музиканти не от истинския състав, са на турне от предходната година, а тази настъпват и към Европа. Това, което липсва от години, е китаристът Изи Страдлин - индивидът, основал доста от паметните части на групата, с който Аксел е другар от гимназията. Той изрично отхвърля да се върне, а преди време съобщи, че ненапълно това е поради несправедливото разпределение на приходите.

След разпада на групата през 1996 година Аксел продължи да употребява името на бандата, само че с други музиканти. И хоп, нещо ненадейно се случи - " Guns " се събраха през 2016 година. " Not in This Lifetime... Tour " продаде 4,3 милиона билета през 2017 година, което го сложи на трето място измежду най-печелившите турнета от 1990 година, съгласно Billboard. " Guns " бяха наричани феномен на хард рока, а дейните им години бяха в компанията на други емблематични банди като " Bon Jovi ", " Cinderella ", " Skid Row ", " Poison ", " Def Leppard ".

Чест посетител в ареста

Това буйно сладко дете на рок музиката се появява преди 60 години под името Уилям. Но също като Питър Пан си остава едно постоянно хлапе. Наричан спорна фигура в рок музиката, Аксел Роуз е роден на 6 февруари 1962 година в Лафайет, Индиана. Майка му Шарън била на 16, а татко му Уилям Брус Роуз-старши - на 20 години. Роуз-старши ги напуща, когато Аксел е на 2 години.

По-късно майка му се омъжва за Стивън Бейли и трансформира името на сина си на Уилям Брус Бейли. Роуз израства вярвайки, че Бейли е неговият биологичен татко, до момента в който на 17 не открива съществуването на баща си, преглеждайки документи в къщата на родителите си. Тогава той стартира да употребява Роуз като фамилия.

Още като младеж Роуз чува диагнозата биполярно разстройство и му е постановен литий, който той отхвърля да приема. Преди време сподели, че има вяра в хомеопатичната медицина и регресията от минал живот. Роуз декларира, че неговата регресионна терапия му е помогнала да възвърне спомените за полово малтретиране от биологичния му татко, когато бил на две години.

" Растежът ми спря на две години. И когато споделят, че Аксел Роуз е крещящо двегодишно дете, са прави ", споделя той за себе си.

Пастрокът му пък не пестял шамарите. Майка му стояла безучастна, до момента в който вторият татко тормозел него и сестра му. " Винаги когато имаше някаква форма на секс, като сцена с целувки по малкия екран, гасяхме тв приемника, не ни беше разрешено да гледаме. Той ни проми мозъците. Майка ми разреши всичко това да се случи, тъй като беше прекомерно несигурна, с цел да ни отглежда сама ".

Не е чудно, че Роуз намира дамите за плашещи.

Аксел не е елементарно дете. Често има проблеми с полицията и прекарва време в пандиза по обвинявания в пиене и сборичкване. Арестуван е 30 пъти. Когато от полицията го заплашили, че ще го разгласят за рецидивист, той се мести в Лос Анджелис през 1982 година На 17 години бяга от Индиана с рейс " Greyhound " в посока Ел Ей - убежището за всичко, което въплъщава грях и усмивка. Малко по-късно се причислява към групата AXL. Толкова е обхванат от музиката и желанието за триумф, че трансформира името си на У. Аксел Роуз.

Работи под дърво и камък, с цел да се устоя, до момента в който свири в групи като " Rapid Fire ", " L.A. Guns " и " Hollywood Rose ". В последна сметка образува " Guns N` Roses " дружно с Изи и към тях се причисляват Слаш и Дъф, както и барабанистът Стивън Адлър. През 1987 година издават дебютния си албум " Appetite for Destruction ".

Групата стана обичана на доста от рок почитателите и Роуз бързо се трансформира във възхвалявана и в това време спорна фигура. Въпреки че е приветстван като един от най-харизматичните фронтмени на всички времена, той постоянно закъснява за концерти и те стартират с часове след оповестеното време.

Когато групата пуска албума " G N` R Lies " през 1988 година, той е упрекнат в хомофобия и расизъм поради текста на " One in a Million ".

След като двама души починаха, до момента в който танцуваха на " It`s So Easy " по време на концерт на " Monsters of Rock ", Роуз стана прочут с това, че стопира осъществяванията, с цел да се оправи с непокорните почитатели. На концерт в Сейнт Луис през 1991 година той се гмурна в тълпата, с цел да вземе видеокамерата на почитател, тъй като фотосите бяха неразрешени. Когато се качи назад на сцената, той разгласи за виновни чиновниците по сигурността и си потегли. Последвал протест, който предизвикал вреди на стойност 200 000 $, а на " Guns N` Roses " им било неразрешено да стъпват в града.

По време на турнето " Use Your Illusion Tour " буйствата на Роуз на сцената стават по-чести, както и слизанията му оттова. Признат е за отговорен през ноември 1992 година за нанесени материални вреди и нахлуване по време на концерт през 1991 година в Мериленд Хайтс, Мисури. Даден му е изпитателен период от 2 години и е наказан да заплати 50 000 $.

След последното си осъществяване на концерт от турнето " Use Your Illusion " на 17 юли 1993 година в Буенос Айрес, Аржентина, групата замлъква. Изи си е тръгнал две години по-рано. Слаш напуща три години по-късно. Тогава си отива от този свят и майката на Аксел, Шарън. Мат Соръм е уволнен през 1997 година, а басистът Дъф Маккаган си взима шапката по-късно същата година. Роуз става аскет, изолиран в дома си в Малибу.

Бурен и в персоналния си живот

Личният живот на Роуз е толкоз сложен, колкото и професионалният. През 1990 година той се дами за Ерин Евърли, която по-късно твърди, че Роуз се е появил в дома ѝ, заплашвайки да се самоубие с револвер в колата си, в случай че не се омъжи за него. Бракът е анулиран при започване на 1991 година

Любовно писмо на Аксел до Ерин

Те очаквали дете, което Ерин изгубила. За нея той написа " Sweet child of mine ". Аксел се надявал, че ще съумеят да основат семейство. Говори се, че един път даже фраснал Дейвид Бауи, тъй като флиртувал с нея.

Година след края на връзката с Ерин, той стартира да се среща със супер модела Стефани Сиймур. Двамата се сгодяват през 1993 година, само че скоро по-късно се разделят. Роуз заведе дело против Сиймор, потвърждавайки, че го е нападнала, а Сиймор подава контраиск, заявявайки, че той я нападнал и тя го сграбчила при самоотбрана. Делото се проточи и в последна сметка бе уредено отвън съда. Евърли беше призована да свидетелства по време на процеса и заведе личен иск против Роуз за полово принуждение. Роуз се погрижи и това да се позволи отвън съда.

Слухове го свързваха с модела Ел Макферсън, певицата Лана Дел Рей, актрисата Дженифър Драйвър. Израснал в такава нездрава среда, той няма по какъв начин да се избави от омразата към дамите, настояват психолози. В " I used to love her " пее:

" Обичах я, о, да, само че трябваше да я убия. Трябваше да я заровя шест фута подземен. И към момента я слушам да се оплаква ".

Преди раздялата на Аксел със Стефани, " Guns " основават клип шедьовър на парчето " November rain ", чиято тематика е точно любовта. Един мини филм, в който взе участие Стефани Сиймур в фамозната булчинска рокля, копирана по-късно от доста дами по света. Доналд Тръмп го назова " видеото на всички времена ". По време на осъществяването на " November Rain " на 30 ноември 1992 година в Богота, Колумбия, над града стартира да вали дъжд, който стопира тъкмо с края на песента.

В песента на бандата " Rocket Queen " се чуват стенания на жена по време на секс на назад във времето. Според " Rolling Stone " гласът принадлежи на Адриана Смит, която се срещала с първия барабанист на групата Стивън Адлър. Смит излизала с Адлър от към година, само че това не ѝ пречело да прави обич с Аксел. По-късно Адлър е уволнен от бандата поради проблемите му с опиатите.

Reunion

Ако на Аксел не му провървя в любовта, то това, с което го свързват постоянно, е Нейно величество музиката и групата. Мъдростта на годините донесе и прозрението на Слаш, който призна, че изпитва виновност за мненията си по отношение на разпада на бандата.

" С Аксел постоянно е било ужасно да се работи, само че имаше и моменти, когато нещата бяха в действителност, в действителност сложни. Той беше супер, супер експерт и в действителност даже по-малко придирчив от мен. Не е човек на настроенията, аз също не съм, само че той повече. Някои неща не биваше да ги споделям. Преди да го срещна, работех с разнообразни артисти известно време, само че откакто се срещнах с Аксел и започнахме да свирим дружно, разбрах, че той беше единственият артист, който внасяше прочувствено наличие в пеенето си. Това ми повлия на прочувствено равнище, на енергийно равнище. Тогава осъзнах къде в действителност се срещат музиката и вокалите. Защото преди този момент всички, с които съм работил, желаеха просто да изсвирвам, да вземам участие инструментално. Но тогава за първи път доближих до това прочувствено възприятие, което изпитваш, когато нещата се свържат на лирично, вокално и музикално равнище ", споделя Слаш.

Бандата се събира

Раздялата на бандата, както и на други със сходни условия, накара меломаните да разсъждават кой в действителност е същината на групата - фронтменът или всички останали. Защото той е лицето, гласът на групировката, посредством които ги разпознават. А зад него даже да има супер надарен екип, това постоянно убягва. И тъй като Слаш се считаше за огромното украшение на групата, се водеха разногласията кой е по-голям и кой в действителност е повече " Guns ". Но това са грешките на растежа. Важното е, че през днешния ден са дружно.

Великолепен фронтмен foever
Преди месеци на концерт в Атлантик Сити, тъкмо преди да изсвирят " Don " t Cry ", Аксел Роуз изпадна в необикновена носталгия. " Следващото парче е първата ария, написана за " Guns N " Roses ". " Отидох при Изи (Страдлин) и хвърлих няколко камъка по прозореца му. Той се приближи към прозореца и се тормози, че съм пристигнал там да го наритам. Бяхме в спор от няколко месеца. Бяхме като " Блус Брадърс ". Седнахме да поговорим и му оповестих: " Хей, имам някои в действителност депресиращи текстове ". Той отвърна: " Имам в действителност депресираща партия на китарата ". И му споделих: " Перфектно, да го създадем ".

Историята се развива при започване на 1985 година, " Don " t Cry " беше част от техния лайв сет по време на най-ранните им концерти в клубове в Лос Анджелис.

Онлайн ранглиста, направена в края на 2010 година, прогласи Аксел Роуз за най-хубав артист на всички времена, поради необятния диапазон на гласа му. Допитването е направено от музикалния уебсайт " MusicRadar ". Аксел изпреварва титани в рока като Фреди Меркюри и Рони Джеймс Дио. Той пребори и Джон Ленън, Брус Дикинсън, Том Йорк, Кърт Кобейн, Мат Белами и Пол Маккартни.

" Животът е гнусен, само че по хубав метод ", гласи една от мъдростите на Аксел.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР